ОБЩЕСТВО

Търси се помощ за изоставено бебе на 4 месеца, лекарите го боцкат по осем пъти на ден

Търси се помощ за изоставено бебе на 4 месеца, лекарите го боцкат по осем пъти на ден

 

big_14ca

 

 

Невръстно момиченце е оставено от родителите си в болницата още от раждането си. Днес то вече е на 4 месеца, но никога не е живяло у дома си.  Лекарите бодат пръсчетата му по 8 пъти на ден, за да мерят кръвната захар. Бебето е с диагноза хиперинсулинова хипогликемия и за него се грижат в две столични болници, предаде „Стандарт“.

За съдбата на детето се разбра от пост в социалните мрежи, публикуван от служител в една от болниците, съобщи Нова тв. От него става ясно, че кръвната захар на момиченцето се проследява по 8 пъти на ден и пръстите на детето са многократно набодени. За да не се случва това, се търси дарител, който да помогне със сензор, пише още в поста, и се пояснява, че момиченцето е само в болницата.

Майката е подписала декларация, че не се е отказала от детето и била готова да се грижи за него когато то оздравее. По неофициална информация, тя е в Италия. Бащата е неизвестен.

 

 

„Бебето никога не е отглеждано в семейна среда. То се води с баща неизвестен. Майката не го е изоставила, има декларация, че тя желае да се грижи за детето, след като се излекува или като бъде изписано. От наша страна е изпратено писмо в ДСП Сливен. Това, което сме получили като отговор, е, че в момента семейството е на работа в Италия”, обясни Мая Григорова от Регионална дирекция „Социално подпомагане“, съобщи Нова тв.

 

 

В момента решение за момиченцето взимат лекарите от болницата. Те обясниха, че въпросният сензор ще намали нуждата бебето да бъде бодено постоянно. То може да бъде отглеждано и в семейна среда, но трябва майката да бъде обучена. За съжаление, нея я няма.

 

Стандарт, Нова тв

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024