Политика

Борисов пред министри и Митов: Радев каза да работим, надявахме се по-бързо да ни изстържат

Борисов пред министри и Митов: Радев каза да работим, надявахме се по-бързо да ни изстържат

php7yhgyu_559x345

 

 

 

Президентът Румен Радев, садейки поредното дърво вчера, каза да работим. Добре – ние се надявахме по-рано да ни изстържат, а той иска да работим.

 

 

В същото време неговите подопечни партии ни наложиха мораториум – противоконституционен мораториум, и ние сега не можем да работим. Не само ние, но и цялата администрация. 

 

 

 

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който събра министрите на здравеопазването, спорта, образованието и Даниел Митов на Цветница. Казва работете, докато той се мотае. Тече задкулисие, сговаряне, ние не знаем какво е, но искат от нас да работим, докато си го решат, коментира още Борисов.

 

 

 

Честит имен ден и на Цветанов, да е жив и здрав, сети се за бившия си заместник на празника той.

 

 

Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов направи отчет свършеното по време на пандемията.

 

 

До момента сме осигурили милиард и 150 милиона, което гарантира спокойствие и предвидимост на всички разходи в системата на здравеопазването. Преди два дни имахме рекорд на ваксинирани лица – над 21 500. В понеделник очакваме най-голямата доставка на ваксини на „Пфайзер“ – те са 138 000 дози, заяви проф. Ангелов.

Успяхме да осигурим над 5 млн. ваксини и благодаря на ЕК и големите държави-членки,които се лишиха от част от своите дози, за да имаме ние дози. Предлагам да изпълним и това, което Каракачанов предложи онзи ден за отваряне на ваксинационни центрове в покрайнините, където имаме в съседските страни български граждани.

 

 

 

Нека, както ЕС постъпва с нас и ни помага, да помагаме и ние на страните в нужда. Благодарен съм, че за всички българи вече има всички видове ваксини“, каза Бойко Борисов. Дали сме над 1 млрд. лв. за хората на първа линия, за да работят с високи темпове, 85 млн. лв. допълнително има и за рамдесивир, уточни премиерът.

 

 

 

 

Борисов за уволнението на доц. Осиковски от УНСС: 

 

 

 

Преди години Влади Горанов като финансов министър отказваше да плати изграждането на корпус. Един ден отидохме на място и го принудих да отдели пари, пари на данъкоплатците, за да го направим. Имах няколко покани за откриването му, но ги отказах. Една сутрин, малко преди изборите, минахме пред института.

 

 

 

Спряхме отвън, нямаше студенти и преподаватели, само ректорът излезе да ни посрещне. Не сме стъпвали вътре. Нито познавам доцентите и професорите, нито искам по какъвто и да е начин да бъда забъркван. Много други партии са си правили кампания във висшите училища“, обясни Борисов.

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024