Русия

Военният министър на Русия внезапно пристигна в Крим, над 10 000 военни също са на полуострова! ВИДЕО

Военният министър на Русия внезапно пристигна в Крим, над 10 000 военни също са на полуострова! ВИДЕО

 

big_big_cgpd63

 

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу пристигна в Крим, където в четвъртък е основната сцена на упражнения на различните видове войски на Южния военен окръг и ВВС. Учението е част от внезапна проверка на бойната готовност, съобщават от Руското министерство на отбраната.

 

 

 

В последните месеци руското министерство залива мрежата с кадри от военния учения и бойна техника.

 

 

Беше показан дори междуконтиненталният ракетен комплекс «Ярс» без маскировка, което пък някои анализатори изтълкуваха като пропаганда с цел всяване на страх и показване на сила от страна на Путин.

 

 

На клипа се вижда как при пристигането си в Крим Шойгу прелита над разполагащите се войски и бойна техника.

 

 

Министърът изслуша и доклад на командира на армията генерал Александър Дворников за предстоящите действия на войските по време на упражненията.

 

 

На практически операции на войските на мястото в Опук ще присъстват части от Общата армия, военновъздушните сили и военновъздушните сили, военни кораби и кораби, военни части от крайбрежните сили на Черноморския флот (CHF), част от силите на Каспийския флот на УВО, както и въздушни части армия.

 

 

 

В навечерието войските, участващи в маневрите, са прехвърлени в зоните на концентрация на бойни сили. Групиране на кораби от Черноморския флот, част от силите на Каспийската флотилия отидоха също в тренировъчната зона.

 

 

 

Въздушни въздухоплавателни средства и бойна техника на ВВС също са отишли в определения район. Сили и ресурси на крайбрежните сили, противовъздушна отбрана и противоракетни комплекси са разположени в определения райони.

 

 

Русия отправи остри предупреждения към Украйна, но увери и че действията ѝ по никакъв начин не бива да се тълкуват като „агресия“.

 

Размяната на остри реплики заради съсредоточаването на войски – в момент на изостряне на конфликта в Донбас между армията на Киев и сепаратистите – бе последвана и от затваряне на въздушното пространство над част от Крим и Черно море за самолети, обявено тази седмица.

 

 

Ограничено от тази събота до 31 октомври е и преминаването през руски териториални води на чужди бойни кораби и други държавни съдове. Украйна протестира заради частичното затваряне на акваторията на Черно море, смятано в САЩ за ескалация, и започна свои учения. Киев обяви и промяна в закона за резервистите, която ще обясни свикването им на служба без обявяване на мобилизация.

 

 

 

Русия

More in Русия

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024