Политика

ДПС: Няма да подкрепим правителство на БСП и ГЕРБ. Подкрепяме новите партии

ДПС: Няма да подкрепим правителство на БСП и ГЕРБ. Подкрепяме новите партии

 

big_555

 

 

ДПС обяви на пресконференция какъв кабинет ще подкрепи.

Движението за права и свободи (ДПС) постигна много добър резултат на тези парламентарни избори“, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на днешната пресконференция на партията.

 

 

 

„ДПС няма да подкрепи правителство на БСП и ГЕРБ, но бихме подкрепили кабинет на новите партии в парламента без да участваме в него“, каза още председателят на ДПС, пишще Дневник.бг.

 

 

 

Ако трите нови партии – „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън!“ и Демократична България, не успеят да съставят кабинет, ДПС е готово за нови избори.

 

 

 

„България трябва да участва в общия европейски дебат и затова ДПС би подкрепило кабинет на новите партии, който да има ясни цели, без да участваме в него. Предлагаме, без да държим непременно на тях, примерни цели, като борба с КОВИД и икономически и социални мерки за подкрепа на бизнеса, Плана за възстановяване и устойчивост, подготовката за следващия оперативен период“, обясни Карадайъ.

 

 

 

Той призова всички партии в 45-ото Народно събрание за диалог и отговорност. Ако трите нови формации не успеят да направят кабинет, ДПС е готова за избори още сега.

 

 

 

„Политическата ни оценка е, че българските избиратели гласуваха с желание за промяна. Вота ние разчитаме като желание за промяна. Ние, от ДПС, започнахме промяната от себе си. Още на евроизборите слоганът ни беше, че залагаме на младите. На тези избори едни от най-младите листи са на ДПС. Започнахме промяната от листите. Имаме иновативна програма за ускорено развитие на България. Ние сме в тон“, обяви наследникът на Ахмед Доган.

 

Той припомни словото на Доган от 2018 г., че „програманият кабинет е сериозен тест за това доколко сме узрели да надмогнем политическото си его и да направим нещо съществено за развитието на страната“. „Колкото беше актуално тогава, така е и сега“, подчерта Карадайъ.

 

 

 


Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024