Политика

Манолова: Истеричната реакция на ГЕРБ показва, че тези хора са гузни и крият нещо

Манолова: Истеричната реакция на ГЕРБ показва, че тези хора са гузни и крият нещо

screenshot93323
Истеричната реакция на ГЕРБ навява усещане, че тези хора са гузни и имат какво да крият. Какъв бе проблемът, че ще кажат, че в двудневен срок ще представят исканите документи в електронна форма.
ГЕРБ ли е принципал на “Булгартрансгаз”? Каква беше тази пресконференция в централата на партията?
Истерията в ГЕРБ ще е още по-голяма в момента, в който извикаме шефа на “Автомагистрали” да питаме как 5 милиарда лева публични пари са в това дружество. Очаквам, че ще бойкотират тази комисия. Това няма да ни спре, няма да опъваме чадър.

Това заяви в ефира наа bTV шефът на депутатите от „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова, която оглави Комисията за ревизия на управлението на Борисов, а вчера предизвика огромен скандал и незабавна реакция от ГЕРБ заради нахлуването в „Булгартрансгаз“. Борисовите депутати поискаха оставката й.

 

 

 

 

Членове на Комисията, без обаче тези от ГЕРБ, отидоха в дружеството, за да поискат „Булгартрансгаз“ проектите на договори от проведените обществени поръчки, отчети за извършеното строителство до момента, плащанията по газопреносната система и други документи, съгласно стартовия списък за ревизията, който комисията одобри на първото си заседание на 21 април 2021г.

 

 

 

 

Депутатът заяви, че директорът на „Булгартрансгаз“ в момента не е в сградата, въпреки уговорената среща за 16 часа. Разминават се обаче версиите за това били ли са поканени ГЕРБ на срещата или са отказали да присъстват.

 

 

 

Към 9 дружества са отправени запитвания. Става дума за тези с най-висок корупционен риск. Манолова обаче отказа да отговори ще има ли ново нахлуване, ако се стигне до подобна ситуация.

 

 

„Комисията е задала сто въпроса, не сме започнали работа. Представям си какъв рев ще настане в момента в който ни представят документи и извикаме директорите. Да, естествено е, че ще настъпи напрежение. Назначиха си представители в тези дружества. Оставам председател“, отсече Манолова.

 

 

Тя заяви, че депутатите на ГЕРБ са се объркали – вече не става въпрос за предишния парламент, който е „лазил“ пред изпълнителната власт. По отношение на мораториума върху действията на управляващите в момента Манолова заяви:

 

 

 

„НС е в право да забрани на министерски съвет да продължава да харчи пари в периода, в който предстои да бъде избран нов МС и предстои да се назначи ново правителство. Те подмениха всичко в енергетиката. Липсват стотици милиони левове“.

 

 

 

В понеделник от ГЕРБ внасят искане до Конституционния съд за обявяване на това решение на 45-тото Народно събрание като противоречащо си с основния закон.

 

 

Предложението за намаляването на депутатските заплати пък не било популистко и народните представители не се целили в симпатията на бедните хора.

 

 

 

„Това е нужно. Справедливо е в условията на криза, когато бизнесът е без каквато и да е подкрепа. Нека е хората по най-високия ешелон на държавата да живеят като българските граждани. Когато българският народ е докаран до тотална мизерия, когато премиерът се хвали, че е дал 50 лева на пенсионерите, неморално е висшите държавни служители, слугите на народа да живеят в разкош“, отсече Манолова.

 

 

Би ти ви, Фрог нюз

Политика

More in Политика

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024