ОБЩЕСТВО

Приятел на Слави от детството каза защо в родното му село Учиндол не гласуваха за него

Приятел на Слави от детството каза защо в родното му село Учиндол не гласуваха за него

703912

 

 

 

В родното село на Слави Трифонов предпочетоха ВМРО, ГЕРБ и БСП пред неговата партия „Има такъв народ“. Защо Учиндол не подкрепи най-известния си съселянин?

 

 

Репортаж на „България он еър“ 

 

В тази къща Слави Трифонов прекарва детските си години. Още тогава изнасял концерти на малка тераса. С Мишо, когото срещаме на улицата в Учиндол, са израснали заедно.

 

 

„Той свиреше на тази тераса. Говорихме си с него. Добър, разбран и умен човек. Може би заради завистта малко хора са гласували за него“, споделя пред bgonair.bg Мишо.

 

 

В селото, по-известно със старото си име Учиндол, отколкото с новото Тодорово, право на глас имат малко повече от 200 души. В неделя до урните отишли 199, но само 22 гласували за партията на Слави.

 

 

 

„Радвам се, че Слави влезе в политическата игра. Ако има желание да помогне не само на селото, но и на плевенската община“, коментира кметският наместник в село Тодорово – Янчо Итов.

 

 

 

Трифонов завършва музикалното училище „Панайот Пипков“ в Плевен.

 

 

 

„Като ученик седеше пред тотото, като цесекар. Събираха се запалянковците и стърчеше една глава над другите“, каза Николай Баров.

 

 

 

След гимназията Слави Трифонов тръгва за София, приемат го в Консерваторията с виола. Звездата му изгрява в студентското предаване „Ку-ку“, следват „Каналето“ и „Хъшове“.

 

 

 

Силата на проектите е в политическата сатира. Така, по естествен път от предаването „Хъшове“ се ражда движение „Гергьовден“ с председател Любен Дилов-син, който на тези избори поведе листата на ГЕРБ в Бургас.

 

 

Слави Трифонов обаче остава в телевизията. И прави свое късно шоу. През 2009 г. издига независим кандидат от Варна, през 2011 подкрепя Меглена Кунева за президент. През 2016 инициира референдум, в който гласуват близо 3,5 млн. българи.

 

 

 

За един от рождените дни на Бойко Борисов му подарява полицейска палка, не пропуска и 50-я рожден ден на Иван Костов. През всичките години набира фенове и чрез музиката си.

 

 

 

426 гласа не достигнаха на Трифонов да изпревари ГЕРБ в Плевен. Въпреки това, не липсват плевенчани, които вече виждат шоумена като лидер на нацията.

 

 

Блиц

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024