Политика

Томислав Дончев: ГЕРБ победи, ще предложим правителство, въпреки малките шансове

Томислав Дончев: ГЕРБ победи, ще предложим правителство, въпреки малките шансове

 

tomislav-donchev-shte-predlozhim-638

 

 

Ще предложим правителство, въпреки малките шансове, обявиха от ГЕРБ на своя пресконференция днес

 

 

„Брифингът трябваше да се води от г-н Борисов, но той е в серия от разговори с наши международни партньори. Започваме с благодарност към българските граждани, които гласуваха„, каза в началото вицепремиерът Томислав Дончев. И заяви, че демокрацията е жива, а хората имат политическо представителство, предава „24 часа“. 

„Благодаря на хората, които за сетен път ни дадоха подкрепа. За нас това е дълги отговорност. Благодарим и на изборната администрация, която работи добре и се справи, въпреки опитите да се създава предварително усещане, че ще има хаос“, допълни той.

 

 

 

 

„През последната седмица разбрахме, че всички са победители. Коментират края на епохи, началото на други. Но победителят е винаги този, който е първи. Така е дори във всички спортове. Победителят е един – ние“, заяви още  Томислав Дончев.

 

 

Споделяха само целта – да изметат, да махнат ГЕРБ.  За мен свърши времето на викането, дойде време да се взимат решенията. Не ме карайте да бъда ментор и учител, каза Дончев.

 

 

„Свърши времето на големите приказки. Трябва да се взимат решения. С цялата ни отговорност ние сме взели решения и ще следваме конституционната процедура. Като първа сила ние сме длъжни в името на доверието на 840 000 граждани да предложим правителство, въпреки малките шансове да бъде подкрепено.

 

 

 

Ще предложим готово правителство, което веднага може да заработи и да гони амбициозните цели, които сме си поставили. Българските граждани дадоха сложна задача на политиците и се надявам всички да бъдат на ниво, за да може тя да бъде решена по правилния начин.“, обяви Дончев.

 

 

Страната има нужда от идеи за развитие и управление, а не фокусиране върху това кого да изстържел и кого да махнем, увери той. Нека си дадем сметка – ГЕРБ спечели с огромна преднина, припомни Данаил Митов.

 

 

 

Ексминистърът обясни, че ГЕРБ са имали разговор с Манфред Вебер, който е изразил учудване, че партии членки на ЕНП не преговарят с  първата по големина сестринска партия в ЕНП.

Очаквайте подробности!

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024