Политика

Трифонов се появи: Не е вярно, че бягаме от отговорност, така е раздал картите суверенът! ВИДЕО

Трифонов се появи: Не е вярно, че бягаме от отговорност, така е раздал картите суверенът! ВИДЕО

 

slavi-trifonov-ne-bagame-ot-otgovornost-video-1

 

 

В болничен съм в момента. COVID-19 ме удари в кръста. Аз и без това, заради проблеми с крака, съм с патерица – сега още по-зле, но мисля, че нещата са по-добре. Това каза Слави Трифонов с включване на живо във фейсбук около 20 часа. Той съобщи, че вчера е излязъл от карантината, но в момента е в болнични.

 

 

„Това са квалификации. Човек, който няма доводи използва квалификации, какво от това.“, каза Слави Трифонов по повод думите на Борисов, че е „страхливец“.

 

„Не е вярно, че бягаме от отговорност. Така е раздал картите суверенът. Просто нямаме необходимия брой депутати“

 

 

Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов по време на живо видеопредаване в социалната платформа Facebook, коментирайки защо партията му върна мандата за съставяне на правителство.

 

 

 

„В такава ситуация не можем да съставим кабинет. В тази ситуация е възможно съставянето на кабинет на малцинството, което е зависимост, а ние сме заявили, че ще се борим срещу това. Ако съставим кабинет, ще бъдем зависими. Това е невъзможно“, заяви Трифонов.

 

 

„Не можем да съставим правителство с алчни, компрометирани политически субекти. Не може да се състави правителство. Не може да се състави стабилно правителство. Това е разпоредил суверенът“, обоснова се той.

 

 

„Това са квалификации. Човек, който няма доводи използва квалификации, какво от това.“, каза Слави Трифонов по повод думите на Борисов, че е „страхливец“.

 

 

Ако „Има такъв народ“ не съществуваше, на тези избори отново щеше да спечели статуквото. Такива са реалиите. Щяха отново да са ГЕРБ и някакви техни патерици на власт, БСП щяха да са в опозиция, ДПС щяха да си имат някаква функция. А сега като съществува ИТН нещата почнаха да се променят. Явно няма да се промени от първия път, но какъв е проблема пак да има избори!? Това е логичния път на демокрацията.

 

 

 

 

Никой не бива да се страхува от прилагането на Конституцията. Управлението е в ръцете на суверена, а суверена е народа. И докато се наместят нещата, може да е малко по-дълго, но в крайна сметка народът ще се разпореди. И всички, които участват в тази ситуация ще се съобразяват със суверена, посочи Трифонов.

 

 

Плавилата ви дават възможността да гласувате. По-добре е да гласувате, защото така вие имате пряко участие в това, което се случва. Каквито е да са изборите, по-добре участвайте, за да управлявате. А като не участвате, някой управлява вместо вас, посочи Трифонов, запитан какво би казал на всички свои избиратели.

 

 

 

 

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024