Коментари

Фейсбук с опустошителни реакции след днешната поява на Борисов

Фейсбук с опустошителни реакции след днешната поява на Борисов

bojko_borisov_bgnes
Не знаем в неделя г-н Борисов топка ли ще рита, път ли ще инспектира, манастир ли ще открива или ще изнася монолог, маскиран като брифинг. Facebook изригна срещу министър-председателят в оставка след днешната му поява на извънреден брифинг на ГЕРБ, поводът за който беше уж представяне на Плана за възстановяване и устойчивост.

„На първо място, добре е г-н Борисов да научи имената на коалициите и партиите в Народното събрание.

 

Нямам представа дали по време на отпуската си г-н Борисов е имал време да проследи работата на парламента, но народните представители на коалиция “ГЕРБ-СДС” се държаха БЕЗОБРАЗНО.  Държаха се като простаци, за съжаление.

Та, тъй като народните избраници от “ГЕРБ-СДС” блъскаха, викаха, тропаха, прекъсваха и се драха в парламентарната зала, по този начин те не позволиха на г-н Кирил Ананиев да се изкаже.

 

Но, г-н Ананиев говори сега. В неделя, в контролирана среда, без неудобни въпроси, в централата на “ГЕРБ”.

 

Ние не сме длъжни да се съобразяваме с неделните настроение на един очевидно обиден и огорчен от нацията си бивш министър-председател. Нито с желанията на прислугата му.

 

На цялата тази неадекватност, при която ние като нация не знаем в неделя г-н Борисов топка ли ще рита, път ли ще инспектира, манастир ли ще открива или ще изнася монолог, маскиран като брифинг, та на това трябва да се сложи край.

 

В парламента ги говорете тези неща, не в централата на “ГЕРБ” в неделя.

 

Това поведение напълно лишава г-н Борисов от достойнство.“

 

Facebook, Мартин Димитров

 

 

„Цар на интригите, селският хитрец отново хвърли на жълтите медии дъвка, която има да разтягат и да правят балони с нея дълго. Така от едно пленарно заседание Боко прозря тайното споразумение между ДПС и Демократична България. И веднага сътвори сюжет „Истината за Росенец“, според който Доган и Христо Иванов са се договорили за изиграят сценката на брега, за да може да сплотят електоратите на двете партии. И ето – и ДПС, и ДБ постигнали добри резултати на изборите. Естествено, че стръвта на Борисовата въдица веднага беше клъвната и сега ще се нагледаме и наслушаме на продължения на интригата. Колко му е да подхвърлиш нещо такова и да посееш семето на съмнението.
Не може да му се отрече на селския тарикат, че умее да подхвърля туй-онуй с невинно изражение и тон като „тя и дъщерята на Мая работи при нас, ама…“или как си мислел, че Татяна Дончева е юрист с висока ескпертиза, ама на оказало се, че е сбъркал.
Колкото до ситуацията с приемането на оставката на правителството и това дали се получава някакъв управленски вакуум до съставянето на ново или служебно, ще се произнесат юристите.“

 

Facebook, Венелина Попова

 

„След като беше „поръчан“ от Доган преди 8 години, тази сутрин се събуди „жертва на Държавен преврат“.
Отговорът е много прост.
Страхът от истината ви държи затворник, г-н Премиер. А истината е за смелите…“

 

Facebook, Станислав Балабанов

 

 

„До тук добре.
Говоренето е важно, но действията са определящи.
Видя се. Борисов разголен. Злобен, страхлив, примитивен. Заплашва с чакалите, но бяга страхливо.

ЗЛОБЕН. ЗЛОБЕН И ПРИМИТИВЕН.
Отказа да се яви в НС.( КОНСТИТУЦИЯТА ГО ЗАДЪЛЖАВА И ТОВА Е ИЗРИЧНО ЗАПИСАНО НЕ В ОБИКНОВЕН ЗАКОН, А В КОНСТИТУЦИЯТА- ЧЛ.80).
И ТОВА Е ТЕМЕЛА, ВЪРХУ, КОЙТО СЕ ГРАДИ, СВЕТСКАТА, ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА
НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ЧЛ 80 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА Е „ПРЕСТЪПЛЕНИЕ – ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА. ТАМ СА ТАКИВА ПОНЯТИЯ, КАТО- „СЪБАРЯНЕ НА ВЛАСТТА“. „ПОДРОНВАНЕ НА ВЛАСТТА“.
В РЕЗЮМЕ.
В сряда, ако той не се яви в НС то:
Председателя, прочита текст на писмо до МВР министъра.и изисква от него да достави Борисов принудително. В текста още пише, МВР министъра да информира НС на всеки 30 минути за действията си.
Информира го, че отказа от изпълнение, също влиза в рубриката+ престъпления против републиката. Председателя подлага на гласуване текста на това писмо.
Последиците. Последиците са много тежки. Престъпленията против Републиката са от най- тежките.
Ако НС не се грижи за Републиката и нейната Конституция. Коня е в реката.“

 

Facebook, Панчо Панайотов

 

 

„Между книгите, които чета и лекциите, които подготвям, хвърлям бръснещ поглед към Фейсбук.
Виждам превъзбуда, защото Той пак говорел „по телевизията“. Не си губете времето да го слушате. И без това Той ни загуби досега толкова много време.
Нека си говори, все едно нищо друго не може да прави. Ако можеше, щеше да го е направил, а не да ни профука цяло десетилетие.
От сегашно продължително време Той премина в минало свършено време.
Вече не е важно какво ще каже „по телевизията“, защото и Той не знае какво да каже. Изчерпването е пълно и освен нелепици и параноични тези, нищо друго не би могъл да роди.
Говоренето „по телевизията“ днес за него е напразно усилие и аз се надявам, че все някой от свитата му послушници, везири, лакеи и шутове ще намери смелост да го помоли да престане да се излага.
Сега единственото говорене, което Той дължи на обществото е това в Парламента. И е добре да се яви там.
След като падна от едната Власт – изпълнителната, добре е да сътрудничи на втората Власт – парламентарната. Иначе поема риска да трябва да говори пред третата Власт.“

 

Facebook, Николай Слатински

 

Фейсбук, Фрог нюз

Коментари

More in Коментари

урумов

Започна промиването на мозъци за покушението срещу Роберт Фицо

май 16, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024