Политика

Мълния! Бойко Рашков: Потвърждавам, че политици са подслушвани! Изнасят се документи от службите

Мълния! Бойко Рашков: Потвърждавам, че политици са подслушвани! Изнасят се документи от службите

boiko_rashkov2
Потвърждавам информациите, които се появиха в някои медии, че политици са били подслушвани от тайните служби. Имам доказателства за това. Лично човек от съответните структури потвърди пред мен, че това е вярно, коментира пред Фрог нюз служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

По-рано днес ген. Атанас Атанасов заяви, че 32-ма души от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ са били подслушвани след Нова година, включително и по време на предизборната кампания. 12 от тях са подслушвани от “Вътрешна сигурност” на МВР, 12 от ДАНС, а останалите 8 от ГДБОП. Това е заявил пред в-к „Сега“ съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов. Сутринта той разказа за случая и пред БНР и призова вътрешния министър Бойко Рашков да направи проверка.

 

 

 

Лидерите на ДБ ген. Атанасов и Христо Иванов са били подслушвани от различни служби.

 

 

 

Не знам откъде ген. Атанасов има тази информация, но аз я потвърждавам. Да, подслушвани са. Подслушван е също и сегашният служебен премиер Стефан Янев, заяви още Бойко Рашков. Той разкри също, че прокуратурата е образувала предварително производство за изтичане на информация по публикация в сайта от ПИК. Това е нещо, което ме радва, защото знам, че е насочено срещу мен и че всъщност ми правят голяма услуга. Обществото има право и трябва да знае какво се случва и защо. Както и кой разпорежда да се случват подобни неща.

 

 

 

Служебният министър подчерта, че подслушването е било разпоредено от съответните ръководители на специализираните звена и редовите служители нямат общо с това. Те обаче трябва да са наясно, че ще бъдем безкомпромисни и който е нарушил законите, ще си понесе последствията. Рашков разкри също, че има конкретни сведения за изнасяне на цели кашони с папки и документи от служители в службите. Проверява се, в каква посока отиват ценните папки.

 

 

 

В МВР в скандала е замесена ГД „Вътрешна сигурност“. Ще оповестим и другите, бе категоричен служебният министър.

 

 

Скандалът с незаконните подслушвания предизвика огромно напрежение в тайните служби. От Държавната агенция “Национална сигурност” обявиха, че започват проверка. Това обаче е доста странно, тъй като някои от подслушванията са извършени именно по линия на ДАНС.

 

 

Проверка е стартирала и в ГДБОП.

 

Служители от ДАНС коментираха пред Фрог нюз, че отдавна се говори за близки връзки на зам.-шефът на агенцията Недялко Недялков с олигарха от ДПС Делян Пеевски. Според тях, ако това се окаже вярно, ще се разкрият механизмите за зависимости между тайни служби и политици, които пък са близки до изпълнителната власт и прокуратурата.

 

Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/malniia-boiko-rashkov-pred-frog-niuz-potvarjdavam-che-polititsi-podslushvani-iznasiat-kashoni-dokumenti.html

Политика

More in Политика

php5cjtxv_559x345

Стоилов: Няма как да пренебрегнем лявото и дясното в политиката. Който го казва, обикновено е десен

септември 24, 2021
big_21

Решихме да омърсим един 10-годишен премиер. Борисов е морален човек. Мачо, хубав, с опит – харесван от международната общност

септември 24, 2021
radev_bgnes

Радев пред евроделегацията: ЕС трябва да е силно ангажиран с борбата срещу корупцията в България

септември 24, 2021
1920x1080

Смайваща оферта: Петков и Василев са готови да работят с ГЕРБ и ДПС, ако им изпълнят пет условия

септември 24, 2021
phplwdqch_559x345

Гешев смаял делегацията на ЕП у нас с отговора си за чекмеджето на Борисов

септември 24, 2021
2112568398

Рашков за цената на тока: Някой ни е заложил бомби преди известно време

септември 24, 2021