Политика

Ако искаш да си добре в бизнеса, трябва редовно да се чуваш с премиера, да присъстваш на рождени и именни дни с него

Ако искаш да си добре в бизнеса, трябва редовно да се чуваш с премиера, да присъстваш на рождени и именни дни с него

 

big_1afa

 

 

Мая Манолова коментира вчерашните горещи страсти, които се разиграха на заседанието на Комисията, на която говори „тайният свидетел“ Светослав Илчовски.

 

 

 

БЛИЦ припомня, че докато в Комисията течеше бурен дебат самата Манолова се видя в чудо и искаше спешна намеса на НСО, а за случилото се каза следното:

 

 

„Шпицкомандите на ГЕРБ се опитаха да блокират, осуетят и саботират заседанието на Комисията. Но ние постигнахме целта си“.

 

 

Това не е първият случай, в който шпиц командите на ГЕРБ се опитват да блокират дейността на Комисията по ревизията. Но се чу и видя – ако искаш бизнесът ти да просперираш, трябва да си плащаш. Наистина една картина, която ще бъде изяснена от надлежните компетентни органи, коментира Манолова.

 

 

 

 

 

„Чу се как властта се забавлява, но и как съществува българският бизнес“, каза тя в сутрешния блок на bTV във връзка с твърденията на Илчовски, че е бил на имен ден, на който присъствал и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, но премиерът в оставка само играел карти и както „свидетелят“ каза – не е имало пиене и празнуване.

 

 

 

. „От страх са сковани депутатите от ГЕРБ – истерията да се осуети и вчерашното заседание, и предишното“, добави тя. На въпрос на bTV на кого вярва – на г-н Илчовски или на г-н Ангелов, Манолова не отговори директно, но обясни, че „в основните факти” те не си противоречат – ако искаш да си добре в бизнеса, трябва редовно да се чуваш с премиера, да присъстваш на рождени и именни дни с него. Чу се как местни феодали натискат бизнеса – това са неща, което хората си говорят, но извън институциите – плюсът на нашата комисия е, че стана високоговорител, каза съпредседателят на „Изправи се! Мутри вън“.

 

 

Попитана какви документи ще прати на българската прокуратура и на европейската, Манолова обясни, че било абсолютно потвърдимо и установимо за кухи обороти (твърдението, че фирма „Градус“ излиза на Българска фондова борса по този начин) и какъв внос-износ е правен, включително случая с фурмите за ОАЕ, за който още като стана, тръгнаха слухове, че е правен под знака на Делян Пеевски, за да се търси благосклонност от Дубай да върне Васил Божков.

 

 

 

Докато вървеше заседанието, получавах постоянно сигнали – например за концесии на ловни стопанства. Фирма „Градус“ е част от сделката, при която от общо 15 тона помощ от ОАЕ за България, само 3 тона са под формата на маски, ръкавици, калцуни и дезинфектант. Останалата част се състои от фурми. Срещу това България е дала на ОАЕ 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти.

 

 

 

По отношение на думите на Илчовски, че той е плащал 500 – 600 000 лева годишно като рушвет на държаата, Манолова се съгласи, че и той ще носи наказателна отговорност, ако бъде доказано. Но Манолова настоя, че точно това показва, че Илчовски в една голяма част от нещата говори истината – никой не би се уличил сам, ако не е много притисната, е нейната теза.

 

 

 

На въпрос на кого вярва повече – Илчовски или Иван Ангелов, Манолова каза: „Ние сме парламентарна комисия, а не съд. Надлежните органи да установят, но аз не мисля, че двамата бизнесмени си противоречаха“.

 

 

 

„Със сигурност и той ще понесе своята отговорност, защото каза, че е давал големи подкупи“, такава съдба предрече Манолова на „свидетеля“ й Илчовски.

 

Политика

More in Политика

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024