Политика

Борисов за служебния кабинет: Само лъжи! Ако имаха факти за подслушването, досега да са ни убили

Борисов за служебния кабинет: Само лъжи! Ако имаха факти за подслушването, досега да са ни убили

 

big_800px

 

 

 

Само лъжи, лъжи, това каза за служебния кабинет лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с млади членове на партията. 

 

 

 

 

Трябва да направим сплав между младите и опита, каза той. На срещата присъстват лидерът на ГЕРБ-младежи Георг Георгиев и Делян Добрев. Младежите са от различни градове в страната и участват в местното управление.

 

 

 

Единственото, което не могат хората на Румен Радев, е да докажат, че ще има честни избори,  те затова са там. Те не могат една машина да си включат и започвам да се съмнявам, че те в условията на диктатура искат да продължат до президентските избори, отсече Борисов. Защото сега е еднолична диктатура, допълни той.

Радев обвинява ГЕРБ в нещо, което тотално се опровергава.

 

 

 

Финансовият министър казва, че мярката от 50 лева за пенсионерите продължава. А лъжат, че хазната е опразнена. Как така е опразнена, пък всичките ни мерки ги продължиха? Това е предизборна кампания, това не е правителство, което да проведе изборите, коментира още Борисов.

 

 

 

 

„Член от предизборния щаб на Радев каза две неща: теглене на нов държавен дълг няма да се наложи, а до края на юни фискално страната стои добре“, заяви още Борисов по повод думите на служебния министър на финансите Асен Василев.

 

 

 

„ЦИК дава ли си сметка, че идва избори след месец. Дават си по две минути на гласуване с машина, но хората не са се наредили на опашка.

 

 

 

Самият Радев гласува 3 минути и 40 секунди на машина, а сега, на бъдещите избори, дават по 2 минути на хората само. Хората трябва да са два пъти по-интелигентни от него, за да гласуват толкова бързо. Ние си попълнихме хартиена бюлетинка, коментира Борисов по повод фалстарта вчера на опита да се тестват машините за гласуване.

 

 

 
Направеното никой не може да ни го отнеме, от вас искам да надградите, иновативните решения, кое още по-добре да стане. Целта е да ви слушам какво мислите, обясни той ежедневната среща с млади хора от ГЕРБ.

 

 

Млад член на партията се възмути от уволнението на експертите от АПИ, а юристка изрази мнение срещу искането за закриване на специализираните органи на правосъдието.

 

От вас искам да лъха доброта, омразата не носи нищо. Хората започват вече да разбират, че омразата довежда до хаос. Трябва да направите всичко възможно това да не се случи. Не бива да си счупиме държавата, каза Борисов.

 

 

Кандидат-президентът Радев възлага на служебния премиер да смени еди кой си началник. И същият този министерски съвет връща на Радев с искане за указ. Значи това са Радев, Радев и пак Радев. Хората не си дават сметка какво се случва. Радев изпраща на Радев и Радев издава указа, това е парадокс, възмути се експремиерът Борисов за действията на президента по уволнение на шефове на службата.

 

 

 

Борисов коментира и скандала с изнесената информация за подслушванията на политиците.

 

Няма никакви факти, с които се говори за подслушването, хвърлят се някакви недоказани твърдения, същата сцена се разигра през 2017 година лятото – Атанасов подхвърля, Рашков подема, БСП подкрепят, каза активист от Младежи-ГЕРБ.

 

 

 

 

Те нямат нищо и заради това сега поголовно сменят, ще влезнат в службите, ако не намерят, ще изфабрикуват записи така, както направиха миналото лято. Това чакат в момента те, ако имаха щяла да са ни убили вече, щяха да излязат и да кажат тези и тези политици са подслушвани по еди кое си дело. Излиза, че само ние не знаем кой е подслушван, а всички останали знаят“, настоя той.

 

„Те така обичат да ходят по студията и да говорят…Задали му провокативен въпрос на Рашков кой му е началник на кабинета?! Това било неудобен въпрос. Моят началник на кабинета чете всички материали, владее перфектно английски и немски. С какво право може да ми дават оценка, възмути се Борисов.

 

Излиза, че е дадена информация на всички управляващи партии за бройката на подслушваните, разправят за различни бройки. Сега всички служби са ваши, кажете за какво говорите. Ако си шеф на „Плод и зеленчук“, можеш да кажеш това, което каза Бойко Рашков, че ще каже когато той си иска за подслушването, възмути се Борисов.

 

 

Те, ако имаха нещо, щяха да са ни убили вече. Щяха да кажат този и този политик е подслушван в тази служба по еди кое си дело. Ако има такова нещо, тогава ще коментираме. А те щели да ни кажат след един месец. Излиза, че само аз и вие не знаем кои са подслушваните, а всички други знаят. И медиите пишат: Скандал с подслушване. Но подслушване на кого?, попита реторично Борисов.

 

 
В момента правителството не се държи като служебно, което трябва да подготви само изборите. Но нека поне спазваме малко от малко демокрацията и Конституцията, призова Борисов.

 

 

По време на разговорите Делян Добрев обяви, че сега е на 43 години и е започнал в политиката на 31. Той припомни, че е завършил в Лондон и в САЩ. Трябва да вдигнем възрастта за младежите в ГЕРБ на 62 години, пошегува се Борисов.

Борисов коментира и изказването на служебния министър на финансите Асен Василев, че бюджета има сериозни проблеми с думите: Как е възможно в края на май месец ти да казваш такова нещо. Само за 20-30 мин. откакто си говорим с вас, бюджетът се е сринал явно.

Епицентър

Политика

More in Политика

пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024