Политика

Борисов пред партийния актив: Парите на цялата олигархия са срещу нас, предстоят ни 2 тежки месеца

Борисов пред партийния актив: Парите на цялата олигархия са срещу нас, предстоят ни 2 тежки месеца

screenshot997
Онлайн започна националната конференция на партия ГЕРБ. Тя се излъчва в YouTube и Facebook. Лидерът Бойко Борисов събира структурите и ще обяви кадрови промени в партията и да стегне актива за предстоящите избори през юли.

Събранието откри административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

 

 

Досегашното ръководство е събрано в малка зала в НДК, с видео екрани от 29-те точки, от които ще има включвания от страната. Медии не са поканени. Официално, събитието се провежда онлайн заради пандемията.

 

 

 

Партийният актив разиграва демокрация. Онлайн са събрани всички структури на ГЕРБ в страната и точка по точка гласуват предложенията, направени на националната конференция. Има си председател на комисията по кворума, разни секретари.

 

 

 

Всички гласуват “за”. “Въздържал се” – няма. Против – още по-малко.

 

На трибуната в НДК излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Заговори за олигархията, срещу която партийният актив е изправен:

 

„От тримата зам.-председатели на партията, с кмета на София и Бургас изобщо не е хипотезата същата, каквато при Цветанов. Те станаха в пъти по-добро място за живеене като градове. Направиха се толкова много неща, че няма да ми стигне времето да ги изброя – от метро, спортни зали, околовръстни… Логиката ми каква е? Предстоят два много тежки месеци срещу много пари, които са изправени срещу нас – парите на олигархията. Направих недопустими грешки, които за радост се отчитат като успехи сред нашите евроатлантически партньори.

 

 

 

Предлагам двамата зам.-председатели да останат членове на изпълкома – не отива днес да предложа на кмета да иде някъде, защото има работа в града. Като член на комисията, може спокойно да помага. Същото важи за Димитър Николов. Те остават от най-уважаваните, най-заслужилите. Не е свалено доверието към тях. Обичаме ги, уважаваме, но партийната работа изисква ежедневно присъствие на събрания“.

 

 

 

„За времето, в което те двамата управляват тези градове, те станаха в пъти по-добро място за живеене, направиха се толково много неща – от метрото, през спортните зали до пътищата“, посочи той.

 

 

 

“Какво следва?”, попита Борисов, а след това започна “гласуване”. Лидерът обаче реши: Ама аз ще си седна, докато мине цялото гласуване…”

 

 

В крайна сметка Националното събрание реши – освобождава като зам.-председатели на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Решението обаче този път не бе взето единодушно. 16 бяха против, а въздържали се – цели 46.

 

В бургаската структура гласуваха en bloc против предложението. Софийската структура подкрепи освобождаването на Фандъкова.

 

 
“Краси Велчев – един изключително сърцат партиен боец. Безукорно честен, депутат в няколко Народни събрания, председател на комисии. Една дума не мога да кажа лоша за него. Остава да работи в партията с цялото си сърце и душа, за да може да имаме и обновление. Същото мога да кажа за Нунев – колеги от полицейските години още. От Русе направихме прекрасен град. Но с някои наши грешки загубихме изборите там. Нормално е да дадем път на нови хора, а той да остане да помага. Кой беше следващия… Менда я няма, защото е на погребение на братовчедка, мисля. Беше един от темелите на финансите. Така че и тя продължава да работи за партията. На нейно място ще влязат други хора. И на Митко и на Данчето – едно огромно благодаря за работата, която са свършили”, коментира Борисов.

 

 

 

Националното събрание гласува за смяна на Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев като членове на изпълкома на ПП ГЕРБ. Последва гласуване по вече познатия протяжен ред.

 

 

 

Освободени като членове на контролната комисия бяха и Александър Ненков, Емил Радев, Десислава Танева, Андрей Новаков, Ирена Соколова, Даниела Савеклиева. Предложението бе прието почти единодушно. От гласувалите общо 1040 „За“ са 1222, „против“ – 2, „въздържали се“ – 16.

 

 

Очаквайте още подробности.

 

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024