Политика

Васил Гарнизов: Тактиката на Борисов е да се прави на умряла лисица

Васил Гарнизов: Тактиката на Борисов е да се прави на умряла лисица

garnizov_2

 

 

 

Бойко Борисов използва тактиката да се прави на умряла лисица. Това коментира социалният антрополог Васил Гарнизов пред bTV.

 

 

Радичков има един текст за една умряла лисица. Там здравият селски поглед казва – тая лисица не е умряла, прави се на умряла. Тактиката на Борисов да е мил, любезен, е тактиката на ММА боец, който като види по-силен срещу себе си, гледа да го прегърне, за да няма разстояние да го удари.

 

 

Хвали косвено президента и пряко неговите решения. Това е знак, че нещо става. Той преди 3 седмици в едно интервю каза: Може и втори да сме. Започна да си подготвя място, което значи – не е задължително да сме първи, но няма да позволя да съм изместен и демонизиран. Показва, че има среди около президента и противниците на Борисов, които са склонни да не е изместен напълно бившият премиер“, смята Гарнизов.

Започва да си подготвя място – “Аз няма да позволя с мен да се случи това, което стана с Жан Виденов и Иван Костов. Няма да позволя да бъда демонизиран, изместен”, смята Гарнизов.

 

Той коментира и състава на служебния кабинет и освобождаването от длъжност на административният секретар на МВР Бойко Славчев.

 

 

 

Правилно е да се чете служебното правителство като послание на Радев към обществото – Искаме да вземем някакъв контрол на МВР чрез Бойко Рашков, който познава системата и да ограничи предварителното купуване на гласове. Минава и посланието, че личното деяния на Борисов ще се гледат под голяма лупа“, каза Гарнизов.

 

 

 

Според него е ясно, че няма да се пипа енергетиката, защото е избран човек на статуквото в система. Той смята и че във външната политика също е избран министър, който е „дялан камък“ и вероятно по оста Българи-Русия няма да се задълбочават проблемите от последните скандали.

 

Би ти ви

Политика

More in Политика

радев-силяновска

Силяновска искала да говори с Радев във Ватикана, той я кани в София

май 23, 2024
ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024
пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024