Политика

Вижте кой е новият Супермен в държавата, който ще разпределя стотици милиони! СНИМКИ

Вижте кой е новият Супермен в държавата, който ще разпределя стотици милиони! СНИМКИ

 

phpxnuiai_559x345

 

 

 

Новият служебен вицепремиер по еврофондовете се казва Атанас Пеканов.

 

Младият експерт, който съвсем наскоро навърши 30 години, е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, Австрия, и лектор във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien).

 

 

От снимка в профила му в социалните мрежи става ясно, че той е запален почитател на „Супермен“, тъй като на един от фотосите е именно с тениска на супергероя.

 

 

 

На 1 май пък е отпразнувал 30-тата си годишнина на изискано празненство. Пеканов ще има нелеката задача да разпределя стотици милиони в държавата, докато се създаде редовно правителство.

 

Пеканов вече реагира на предстоящото си участие в правителството във фейсбук.

 

„Радвам се да споделя, че бях поканен от президента Румен Радев да участвам в служебното правителство като вицепремиер по Управление на европейските средства. Няма по-голяма чест и отговорност от това да служиш на родината си, особено във времена на нестабилност“, гласи първата му реакция.

 

 

„Темата за Европа винаги е била ключова в моя професионален път. Благодаря на президента за тази възможност. Ние, младите хора, които искаме по-добра и просперираща държава, можем да допринесем за развитието й. Вярвам, че в следващите месеци ще оправдая доверието и ще отговоря на високите очаквания.“

 

 

 

 

 

 

Атанас Пеканов е работил в Европейската Централна Банка във Франкфурт, Германия. Завършил е бакалавърска степен по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес и магистратура по икономическа политика в University College London.

 

 

В момента е докторант по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien) с фокус върху темите парична и фискална политика. Член е на Съвета за икономическо и социално развитие към Президента на Република България.

 

 

 

 

Два пъти е избран за стипендиант на Българската Народна Банка (2015, 2019). През 2018 също е избран за стипендиант на Австрийската икономическа асоциация. Член на Инициативата за млади изследователи на Института за Ново икономическо мислене (Institute for New Economic Thinking).

 

 

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024