Политика

ГЕРБ провалиха изслушването на бизнесмен, който разказа за Мата Хари и кюлчетата в спалнята (ВИДЕО)

ГЕРБ провалиха изслушването на бизнесмен, който разказа за Мата Хари и кюлчетата в спалнята (ВИДЕО)

 

phptpuem7_559x345

 

 

Бизнесмен разказа за Мата Хари, която е снимала кюлчетата злато в спалнята на Бойко Борисов в комисията по ревизия на Мая Манолова, но изслушването му беше провалено от депутатите от ГЕРБ. 

 

 

 

 Той се представи като Светослав Илчовски след дълги и гръмки препирни в залата. Влизането на Илчовски бе представено от Мая Манолова като ”сигнал за натиск върху бизнесмен от най-високо място”.

 

 

 

Бизнесменът твърди, че пред очите му на рожден ден на Борисов, Иван Пилето (собственикът на фирма „Градус“) и Цоло Вутов са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка Бойко Борисов. Той разказа, че регионалният министър Петя Аврамова го е изнудвала да спре да купува земи с думите „Ще те дам на нашите прокурори“ и дори срещу него е образувана безрезултатна проверка.

 

 

Петя Аврамова беше призована да се яви пред комисията за да даде отчет относно дейността на „Автомагистрали“ ЕАД, дейността на „Български ВиК холдинг“ ЕАД и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Поради отсъствието ѝ, комисията премина към изслушването на анонимния бизнесмен.

 

 

 

Според него кюлчетата от прочутите изтекли снимки от спалнята на Борисов са били заснети от плеймейтка, която е получила 5000 лв за да обслужи тогавашния премиер. Той каза, че я познава лично, но няма да каже името и защото тя има дете и я нарече Мата Хари.

 

 

„Отивам в местния офис на ГЕРБ в Червен бряг, другият приближен на нашия премиер ме пита: Няма ли да се махаш от тая община“, разказа бизнесменът. „Звъни ми Петя Аврамова: „Спри бе, спри да купуваш земя!“. След 10 дни пак ми звъни същата: „Спри или ще те дам на нашите прокурори!“, добави той.

 

 

 

 

„Иван Пилето от Стара Загора ме покани на разходка до Монако през 2017. Лично съм виждал и премиера на такива срещи. Показаха ми клип, в който имаше сексуални издевателства върху задържан бизнесмен, който е в затвора. Няма да му кажа името от уважение. На тези срещи е бил Иван Ангелов от „Градус“. По думите на бизнесмена целта била да се покаже какво ги очаква тези, които не се подчиняват.

 

 
Бизнесменът се оплака, че от него искали да направи фиктивни сделки преди публичното предлагане на това дружество. „Впоследствие разбирам, че целта на тази операция е била да продадат акции без стойност“, каза още той.

 

 

 

 

„Ставаха все по-нагли исканията. 2020 г. се скарахме. Аз съм в този бизнес 23 години, имам 150 000 дка, продукция за 40 милиона лева искаха да им продам, искаха да ме обвинят в убийство“, обясни Илчовски.

 

 

 

„Министерство на земеделието е контролирано от Иван Пилето. Никой не може нищо да вкара без тях. Затова храната ни е най-боклучивата в света и в същото време най-скъпата“, добави той.

 

 

 

 

 

„Не ни управляват министри, а такива като Иван Пилето – във всички сектори, пълен контрол. България е разделена на губернии, но напоследък се оядоха и започнаха да си гредат в канчетата един на друг. Така убиват предприемаческия дух на младите хора. Не сме имали възможност да застанем открито, защото всичко се контролира от ГЕРБ“, каза още Светослав Илчовски.

 

 

 

 

По думите му е имало издевателства от страна на приближени на Борисов и върху Николай Банев.

 

Бизнесменът също така заяви пред комисията, че в присъствието на Бойко Борисов са му показвали клип със сексуални извращение с бизнесмен, лежащ в затвора.

Час след като започна да заседава комисията, в залата влезе депутатът от ГЕРБ Маноил Манев и взе думата за да не я даде близо час и така прекъсна изслушването на бизнесмена. Манев заяви, че изслушването незаконно и данни за престъпление се дават само пред прокуратурата. Въпреки това, комисията гласува заседанието да продължи.

 

 

 

 

Петя Аврамова също се появи в залата и заяви, че не познава този човек и, че смята да потърси правата си пред съда. Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова също дойде със закъснение на заседанието и заяви, че всеки от споменатите в изказването на бизнесмена може да потърси съдебните си права.

 

 

Поради потока на „протестни“ думи на Манев и други негови колеги път ГЕРБ, който бяха изричани на висок глас се наложи Мая Манолова да прекрати заседанието малко след 20 часа и обяви, че ще продължат работата си в петък.

 

 

Оф нюз, Фрог нюз

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024