Коментари

Защо казионните „централни“ прекъсват, за да излъчат „извънредно“ охканията на ГЕРБ?

Защо казионните „централни“ прекъсват, за да излъчат „извънредно“ охканията на ГЕРБ?

9530202773df4d9c86ec54f87db0e6a5

 

 

 

 

Защо казионните „централни“ прекъсват програмите за да излъчат „извънредно“ охканията на ГЕРБ?

 

Писах на времето защо и как ГЕРБ и Пеевски окупираха централните медии и пунтамарите със смяната на собствеността. За БНТ нещата са ясни – Кошлуков е като Димитър Георгиев в ДАНС. Оставка няма да подаде, ако не е под натиск. Но ако се смени ефектът ще бъде незабавен.

 

 

По-сложно е с Нова ТВ и БТВ. Случаите имат специфика. При БТВ се използва класиката, която работеше още от самото начало на дейността на БТВ. Действително има частна собственост, но медийният е бизнес, в който се смятат пари. Приходите и на двете частни ТВ зависят от Борисово-Пеевската кохорта в няколко направления. Най-голямото перо – хазарта „Бетовете“ – силно регулиран бизнес. Държат им топките и схемата е наливаш пари, там къдети ти кажем. Собственикът на БТВ знае това и договорите с хазартните играчи стават като им „светят“ посредниците на Пеевски и Борисов.

 

 

Другите приходоизточници са европроекти и бюджетни средства. Примерно – програма за популяризирани на ваксинацията /бюджетни средства/ или за популяризирани на европрограми. Нещата тук са договорени от по рано, по относително дългосрочни договори и те също са сключени от посредниците на Борисов и Пеевски. Не са само БТВ и Нова ТВ – там са и 24 часа, и Труд и т.н. Служебното правителство може да осветли тези договори и ще видите колко силно зависими са тези медии. Не могат да се прекратят договорите, пък и да го направят ефектът няма да настъпи незабавно.

 

 

Огромна е ролята на парите, които БТВ и Нова ТВ получават от приближените до властта бизнесмени, които пък получават тлъсти обществени поръчки и пак със задачата да финансират медиите. Тук нещата са задвижени от години, парите си текат като „из ведро“ и медийните босове слушкат и папкат. Ще включват извънредно, ако трябва и през нощта в 3 часа.

 

 

Ако сметнете какъв дял са горепосочените източници на приходи в бюджета на БТВ и Нова ТВ ще разберете, че другите „пазарни“ приходи са нищо. Няма уговорки, няма телевизии.

 

 

 

С различните договори вървят и назначените шефове на „Информация и Публицистика“, и договорките когато се обадим /Севда/ и имаме нужда да ни включвате ни включвате. Ще каните тези и тези, ето и списък тези да не ги каните, а ако каните „врага“ да го хекимяните – да не слушате отговорите.

Както виждате системата работи перфектно.

 

 

 

Към тази схема има и едни ключови обслужващи финансовите потоци посредници, защото журналистите не могат да имат пряк достъп до кеша. В тази роля влиза дин бивш шеф на една от големите ТВ, един бивш и настоящ медиен посредник и куп адвокати, политици, медийни експерти, развлекателни продуценти и т.н..

 

 

При Нова ТВ, доколкото уж има нов собственик – щом е инвестиционен фонд няма пречка да е просто каса на някой реален играч с пари. Схемата при продажбата отново предполага зависимост на „новия собственик“ от приходи от реклами, публични и евросредства, които се държат от статуквото.

 

 

 

За това махнаха и Божков от хазарта – частник, пък и голям играч. Така всички „Бет“-донори свирят в оркестъра на властта, заедно с медиите които купуват, заедно с парите които се плащат под масата и разпределят през Пеевски от различните корупционните поточето, и които отиват за да смажат механизмите на властта в съдебната система – прокурори, следователи, полицаи, депутати, политсоциоговорители.

 

 

За това не се изненадвайте ако следващият път брифингът е от предния редут на отбраната Му от младите гербаджии в Банкя. А не се включат БТВ и Нова ТВ, а парите секнали. Пък и с времето Хекимяновци, Кошлуковци и сие развиват чувството на принадлежност към мафията и свързана с това лоялност.

 

 

Илиян Василев, фейсбук

Коментари

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024