Политика

КОЙ пробутва на Радев за областен управител на София компрометирания кадър на БСП+ДПС – Цветелин Софрониев?

КОЙ пробутва на Радев за областен управител на София компрометирания кадър на БСП+ДПС – Цветелин Софрониев?

 

1-14

 

 

 

Във всеобщата еуфория на промяна на статуквото и опит българската администрация да се отърве от всички компроментирани калинки в нея и хора, свързани със съмнителни решения в ущърб на обществото, някой се опитва да пробута на президента Румен Радев лицето Цветелин Софрониев, който да бъде назначен за  областен управител на София – град?

 

 

Кой е Цветелин Софрониев?

 

 

От втора линия в областната администрация на София се опитва да пробие за властова позиция кадър, който е свързан неизменно с едни от най-скандалните лица на ДПСЕмил Иванов, срещу когото имаше протести от жителите на София област.

 

 

 

цветелин софрониев, емил иванов

 

 

Софрониев е главен секретар на Софийска област по времето когато Емил Иванов правеше скандални заменки и разпродаваше държавни земи за жълти стотинки. Преди това е бил юрисконсулт и също главен секретар на община Своге по време на кметуването на Емил Иванов.

 

 

Очевидно през годините Софрониев – шеф на БСП в столичния район „Изгрев“, е неотменна дясна ръка на ВИС-аджията Иванов, нещо повече той е сочен за  изключително близък до вечния кадър на ДПС. А публичните регистри в държавата сочат, че явно и добре си е осребрили слугуването – придобива общинско жилище (72 кв.) в Дианабад, бл. 54 (което разбира се закупува на безценица през 2008 г.), въпреки че Софрониев и семейството му далеч не се вписват в графата „нуждаещи се“.

 

 

През 2014 по време на кабинета Орешарски, Софрониев отново, не без скандал и проблеми, е назначен за член на Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), но въпреки че не отговаря на изискванията за длъжността, с подкрепа от ДПС е назначен и без необходимия образователен ценз.

 

 

 

Цветелин Софрониев действително е завършил право в СУ, но вместо десет има само пет години стаж на юридическа длъжност – бил е юрисконсулт в община Своге, пощальон, секретар на столичния район „Изгрев“, главен секретар на Софийска област, а последно главен секретар в КЗЛД. Според юристи обаче тези длъжности няма как да се считат като юридически стаж. И въпреки това Софрониев е назначен за комисар и то не къде да е, а в изключително важен държавен регулатор.

 

 

Сега за пореден път се прави опит да бъдат преметнати служебният премиер и президентът Радев с този „безценен“ кадър.

Въпросът е дали Радев ще го позволи…

 

 

Източник RNS.bg

rns.bg

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024