Политика

Подслушван ли е президентът Румен Радев?

Подслушван ли е президентът Румен Радев?

 

 

e76f9cc6f_emanuil_iordanov_bgnes

 

 

Не съм изненадан за новия „Бръмбаргейт“. Преди около 20 години, когато подслушването се осъществяваше от дирекция на МВР, а главен секретар беше Бойко Борисов, парламентарна комисия установи по безспорен начин, че са подслушвани много политици от опозицията, висши магистрати и журналисти. Нищо след това не се случи. Подобна безнаказаност поражда рецидив.

 

 

Това заяви пред Lupa.bg бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов по повод скандала с 32-мата подслушвани политици.

 

 

 

„По този „Бръмбаргейт“ няма да има никакво развитие. Такова може да има само ако прокуратурата се задейства. Тъй като тя няма да го направи, а някой може дори да стане консул в топла държава, резултатът ще е старият. Надявам се обаче служебното правителство да уволни когото трябва“, заяви Йорданов.

 

 

 

 

 

 

По думите му не е изключено освен ген. Стефан Янев още политици на високо ниво да се окажат подслушвани. „Щом някои хора имаха наглостта да нахлуят в президентството, при положение че държавният глава не може да бъде разследван по Конституция, е възможно самият Румен Радев да е бил подслушван.

 

 

 

В България всичко може да се случи, особено когато управляват хора, прекалили с четенето на книги в миналото. Ако се окаже, че президентът е бил със СРС-та, трябва да се вземат драстични мерки, в това число да се промени Конституцията“, посочи бившият вътрешен министър.

 

 

 

„Не вярвам, че прокуратурата ще направи нещо по новия „Бръмбаргейт“. Мога да посоча прокурори, които са извършили престъпления по НК. Само че нито има кой да ги разследва, нито има кой да вземе отношение по тях. Имена ще кажа само когато има надежда, че някой ще се ангажира с конкретна работа. При положение че всичко ще бъде замазано с голямата баданарка, няма смисъл да говоря“, каза още Емануил Йорданов.

 

 

 

Новината за подслушваните 32-ма политици обяви шефът на ДСБ и бивш началник на НСС ген. Атанас Атанасов.

 

 

 

32 души от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ са били подслушвани след Нова година, включително и по време на предизборната кампания. 12 от тях са подслушвани от “Вътрешна сигурност” на МВР, 12 от ДАНС, а останалите 8 от ГДПОБ.

 

 

 

Лидерите на ДБ ген. Атанасов и Христо Иванов са били подслушвани от различни служби.

Според информацията на Атанасов, придобитите с тези СРС-та материали, дешифрирани на хартия, миналата седмица са нарязани с шредери и унищожени във “Вътрешна сигурност”.

 

 

 

Все пак има две места, на които няма как да няма следа за СРС-тата. Едното е в съда, където се съхранява регистър на разрешенията за прилагане на СРС-та, а другото място е в ДАТО и ДАНС, която има самостоятелно звено за прилагане на СРС, казва Атанасов.

 

 

Лупа бг

 

lupa.bg

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024