Политика

Свободно падане: Фандъкова хвърля оставка, кметски избори в София наесен?

Свободно падане: Фандъкова хвърля оставка, кметски избори в София наесен?

баце-хан-750x430

 

Йорданка Фандъкова може да подаде оставка до месец и наесен да има нови избори за кмет на София, пише Lupa.bg. Кметицата натрупа черни точки не само пред софиянци, но и в собствената си партия и мнозина в ГЕРБ са категорични, че градоначалничката трябва да бъде сменена, за да не срива бездруго поразения имидж на бившите управляващи.

 

 

 

Ако Фандъкова продължи да представлява партията в София, това само ще дърпа надолу ГЕРБ и допълнително ще отнеме гласове на симпатизанти на предстоящите избори, смятат критиците й в партията, цитирани от Lupa.bg.

 

 

 

След катастрофалните ремонти и жестокото презастрояване дори в нейния квартал „Манастирски ливади”, чашата преля след последния чутовен гаф със записването в детските градини заради сгрешените формуляри и липсата на адреси, заради което над 10 000 деца останаха извън забавачките. Имиджът на кметицата буквално се срина на нула, въпреки, че самата тя бе обещала да няма нито едно дете без осигурено място в детската градина.

 

 

 

След личните си гафове самата Фандъкова също била склонна да се откаже от кметското място и да напусне изцяло политиката заради липсата на доверие от страна на столичани и вътре в ГЕРБ. Самоковката отдавна споделила на съпартийците си, че няма намерение да се кандидатира за следващ мандат.

 

 

 

Столичната кметица управлява града вече 4-и мандат и се нарежда като най-дълго управлявалия кмет в новата ни история.  На последните избори тя спечели София в люта битка с Мая Манолова.

 

 

Оставката на Фандъкова бе поискана още през 2019-а след чутовния гаф с ремонта на „Граф Игнатиев”, който окарикатури центъра на София и се превърна в т.нар. „ремонт на ремонта”.

 

 

Последваха и други подобни „подобрения” в столицата, при които самоковската даскалица натрупа огромното недоволство на живеещите в столицата.

 

 

Днес съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов също поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради поредните проблеми с приема в детските градини.

 

 

 

„Отново хиляди български семейства са направени на маймуни и ние сме си платили за това. Станало е с парите от нашите данъци. Отново вместо да получат услуга и облекчение, получават унижение. Това е управлението на ГЕРБ, с което се опитват да се рекламират и върнат на власт“, коментира Иванов.

 

 

 

„Подавайте си оставката и си отивайте, защото това е абсолютна срамота!“, обяви той.

 

Narod.bg, Лупа бг

 

 

lupa.bg

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024