Политика

Стана ясно кой е бизнесменът, над когото са издевателствали в затвора и е гледан на запис! ВИДЕО

Стана ясно кой е бизнесменът, над когото са издевателствали в затвора и е гледан на запис! ВИДЕО

 

39f14063-bf73-460c-9973-026a96142bf1

 

 

След края на скандалното заседание на комисията по ревизията, на което бизнесменът Светослав Илчовски разказа потресаващи неща, свързани с кюлчетата злато, Мата Хари и натиск от страна на министър Аврамова,  депутатът от „Демократична България“ адв. Калоян Янков публикува видео, в което разказва за случилото се и определя думите на бизнесмена като „огромен скандал“. (През първата минута и 12 секунди няма звук – бел. ред.)

 

 

 

 

 

„Той (бизнесменът – бел. ред.) разказа от първо лице, единствено число (…) факти, един от които беше как се прави бизнес в България, а именно – трябва винаги да се отчитат определени средства на близки до управляващата партия фирми“ – разказва Янков.

 

 

 

За записите с издевателства над Миню Стайков адв. Янков допълва: „Били са доста хора, които са гледали този запис. Гледано е с идеята: „Казвам ти, дъще, сещай се, снахо“ – какво ще се случи, ако не се спазват препоръките на премиера“.

 

 

 

Депутатът от ДБ определя пристигането на колегите му от ГЕРБ като „нахълтване“ на заседанието, което го е провалило. „Беше изключително грозно“ – коментира адв. Янков и резюмира:

 

 

 

„Огромен скандал: първо, този господин обясни как се прави бизнес в България на малко по-високо ниво, с малко повече средства: винаги трябва да си плащаш на някой по веригата от ГЕРБ. Второ, той каза, че знае коя е Мата Хари и как е отишла при премиера, и че тя е направила снимките. И, трето, каза за тези абсолютно безобразни записи на (…) обвинено лице, което се гледа публично, в присъствието на премиера Борисов. Наистина огромен скандал, който заслужава да бъде разследван и ние ще направим това в следващото заседание, което ще е в петък“.

 

Какво се случи на заседанието:

 

Светослав Илчовски – един от големите земевладелци в България – заяви, че е бил изнудван от собственик на друга фирма, който се е представил за говорещ от името на Борисов. Принудата била за това да продава зърно под пазарните цени.

 

 

 

Бизнесменът твърди, че пред очите му на рожден ден на Борисов „Иван Пилето“ (собственик на фирма „Градус“, която бизнесменът нарича „Гларус“) и Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД) са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка. Той каза още, че регионалният министър в оставка Петя Аврамова го е изнудвала да спре да купува земи с думите: „Ще те дам на нашите прокурори“. Срещу него била образувана безрезултатна проверка.

 

 

 

Аврамова беше призована да се яви пред комисията, за да отчете дейността на „Автомагистрали“ ЕАД, на „Български ВиК холдинг“ ЕАД и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Поради отсъствието ѝ в началото му, комисията премина към изслушването на анонимния бизнесмен.

 

 

Според него кюлчетата от прочутите изтекли снимки от спалнята на Борисов са били заснети от плеймейтка, която е получила 5000 лв., за да обслужи премиера. Той каза, че я познава, но няма да каже името ѝ, защото тя има дете. Нарече я Мата Хари.

 

 

 

Оф нюз

 

https://offnews.bg/politika/gerb-provaliha-izslushvaneto-na-biznesmen-kojto-razkaza-za-mata-hara-751032.html

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024