ОБЩЕСТВО

Безсрочен протест пред Съдебната палата: Вече не искат оставката, а отстраняването на Гешев

Безсрочен протест пред Съдебната палата: Вече не искат оставката, а отстраняването на Гешев

veche-ne-iskat-ostavkata-a-otstranavaneto-na-geshev-1

 

 

 

Снощи бе блокирано движението на трамваите пред Съдебната палата, където палатковият лагер продължи да се разраства. Протестиращите вече искат не оставката, а отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, предаде БНР.

 

 

„Сега вървиме по пътя – както беше миналата година с Борисов. Осъзнатите граждани са с позиция, денонощно има присъствие, колкото повече хора присъстват, като идеята е – ще минеме към истинска обсада на Съдебната палата“, сподели пред БНР един от протестиращите.

 

 

 

Недоволството продължава и днес, когато от гражданско сдружение „Боец“ възнамеряват да попречат на главният прокурор да влезе в Съдебната палата.

 

 

 

Протестиращият Петър Недевски заяви по 7/8ТВ, цитиран от Фрог нюз: „Всички помним каква сила беше палатковия лагер на Орлов мост. Призовавам всички симпатизанти и политически организации, които се борехме срещу Борисов, да се присъединят към нашето искане за оставката на Иван Гешев. Той трябва да бъде изметен.

 

 

 

Ние никога не сме имали претенции към редовите служители, а към бившето ръководство на МВР Предишното угоднически слугуваше на премиера Бойко Борисов. С голяма част от униформените сме на „ти“. Съобразяваме се, за да не пречим на обикновените граждани. Те също подхождат доста дипломатично.

 

 

 

Ние имахме проблем с управлението на МВР. В лицето на Бойко Рашков сега виждаме, че се правят промени, но те не са това, което трябва. Златанов не трябва да е на този пост /бел. ред. шеф на СДВР/. Хаджиев го преназначиха в жандармерията. Да се надяваме, че новото ръководство на МВР ще е разумно, а няма да е в услуга на един. Предишните бяха слуги. Надавам се тези да не са слуги“.

 

 

 

Фрог нюз цитира и Тодор Стоянов, който преди дни подаде оставка като зам.-министър на МРРБ:

 

 

 

„Палатковият лагер ще продължи, докато Гешев не си подаде оставката. Има страшно ново чистене. Ако си мислите, че като има служебен кабинет, нещата са приключили, далече сме от истината. Навсякъде в институциите така е окопано, такава плетка е, че не зная кога ще бъде разплетено. Докато Гешев е главен прокурор, ние няма да мръднем оттук.

 

 

 

България е оплетена е в една хватка. Това нещо не е дори частично унищожено. През последната седмица се случиха разни неща, излезе информация за подслушване, имаше нахлуване на прокуратурата в МВР.. Такава съпротива има всеки ден навсякъде. Някои чакат Борисов да се върне на бял кон. На хората им казват, че Борисов отново ще царува. Това нещо приключи. Уличната битка спечели всичко дотук“.

 

Фрог нюз, Факти бг

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024