Политика

Рашков: Ще изясним кюлчетата злато и милионите евро в нощното шкафче

Рашков: Ще изясним кюлчетата злато и милионите евро в нощното шкафче

 

big_big_Untitleda06

 

 

Още лоши новини за Борисов.

 

 

Бившият премиер ще има още взимане даване с полицията.

 

 

 

Бойко Борисов ще бъде викан и по други разследвания като „Ало, Ваньо“, намекна служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред „Нова“.

 

 

„Вместо да си прави политически пиар, да каже коя е Мата Хари, с каква цел е влязла той“, каза Рашков.

 

 

„Ще изясним кюлчетата злато и милионите евро в нощното шкафче“, допълни той, цитиран от днес.бг.

 

 

Според него няма да има шанс да се смени Иван Гешев. „Той направи много грешки, за да се подложи на Бойко Борисов“, каза още той.

 

 

 

Според служебния вътрешен министър в доклада срещу Гешев се съдържат данни за престъпление, извършвано от обвинител номер 1. Рашков поиска ключови случаи, свързани с бившия премиер Бойко Борисов, да бъдат разследвани. Отговорът на експремиера не закъсня.

 

 

 

Рашков пише доклада срещу главния прокурор още преди да стане вътрешен министър – без политическа цел, но и без надежда, че Гешев ще бъде отстранен сега.

 

 

 

 

„Няма толкова големи наивници да смятат, че този състав на ВСС, който е избрал Гешев преди година и половина – същият състав ще си промени мнението. ВСС не реагира в нито един случай, в който Гешев направи нещо, което заслужава вниманието на този кадрови орган на съдебната власт, което е показателно„, смята Рашков, предава Bulgaria ON AIR.

 

 

 

 

Така, ако след края на мандата му през следващата година, ВСС остане в същия състав, Гешев може да остане начело на държавното обвинение до края на мандата си, смята силовият министър.

 

 

 

Гешев направи много груби грешки, включително такива, които граничат с престъпление. Той ни излага и пред света„, посочи служебният вътрешен министър.

Сред грешките на главния прокурор, силовият министър посочи публикуваните разговори по делото „Бобокови“ и акцията в президентството на 9 юли миналата година. Както и липсата на разследвания срещу бившия премиер – за къщата в Барселона, разговора с бившия шеф на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и снимките от спалнята му.

 

 

 

 

Да каже коя е Мата Хари, която е влязла в правителствената резиденция, с каква цел е влязла там. Аз мисля, че ако не сега, то в най-близко време ще имаме тази възможност, да доведем разследването за кюлчета злато и милиони евра в нощното шкафче – този случай да бъде изяснен в детайли“ поиска Рашков.

 

 

 

От прокуратурата отказаха коментар по обвиненията. Отговорът на експеремиера обаче не закъсня:

 

 

 

Ако му кажа всичко, което мисля за него – верно трябва да ме осъдят. Просто ме е жал за полицаите. Нито съм имал къща, нито имот, нито каквото и да било – и ако това се докаже аз ще я дам. А те проверяваха испанци, французи, китайци, за всички тези набеждавания си има текстове в НК. Така, че да продължават. Не ме интересува нито Лозан Панов, нито Иван Гешев. Да ги правят каквото си поискат„, категоричен е Борисов.

 

 

 

Силовият вицепремиер не изключи възможността Борисов да бъде извикан за разпит отново и по посочените случаи.

Да ме викат колкото искат. Не ме притеснява абсолютно нищо. В същото време него няма ли да го викнат да го питат тези 19 имота как ги е придобил“, заяви Борисов.

 

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024