Коментари

Беновска се заяде и със Слави: Ти взе властта. „Не е магия“, за теб е „изкушението на един глупак“!

Беновска се заяде и със Слави: Ти взе властта. „Не е магия“, за теб е „изкушението на един глупак“!

 

big_big_big_zadrystvane_tapa_magistrala_dyjd_bul_3f2

 

 

Журналистката Илиана Беновска излезе с нов остър коментар за Слави Трифонов.

Ето какво пише тя:

По изборите Слави и Тото създадоха песента „Изкушение“.

 

 

 

Припевът е: „И чудя се дали не е магия, ако не е – само дай ми знак. И чудя се, ако не е магия,може би, е изкушението на един глупак.“

Слави, 7/8 ръченицата  ти с Румен Радев няма да си я изтропкате.

 

 

Историята ще  ти положи  епитаф с латинската фраза: „Sic transit gloria mundi“ –  „Така преминава световната слава“, Слави…

 

 

Епитафия (на гръцки: ἐπιτάφιος) е кратко слово, изсичано на надгробната плоча на починал човек, което сбито преразказва живота му

От години питам: Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?

 

 

Политиката, глупако!

 

 

 

Ето отговорите на ИТН- сценаристите Тошко Йорданов и Филип Златанов на пресконференция в БТА от 16-ти юли 2021 г:

 

Илиана Беновска: Къде е Слави Трифонов? Защо той не се появява? През 2013 г., в едно мое гостуване във вашето шоу, аз предложих на Слави да стане политик.

 

Илиана Беновска: Ти, между другото, защо не станеш политик? Имаш такава голяма аудитория, толкова голяма известност, толкова много опит и знания, защо и ти не тръгнеш да ставаш политик?

Слави Трифонов: Сериозно ли питаш?

Илиана Беновска: Много сериозно. За да се неутрализира, малко, с друг полюс пространството.

Слави Трифонов: По смисъла на професионализма… и по смисъла на това, което е казал Кант… за смисъла на живота, че човек трябва да се самоосъвършенства, един професионалист трябва да работи нещо, в което да става все по – добър и по – добър. Не вярвам това за „пенкилера“, че като можеш да правиш едно нещо добре, ще можеш да правиш и друго добре. Тоест, примерно, си добър като пожарникар, или шеф на охранителна фирма и това означава, че си добър като кмет или министър – председател.

Илиана Беновска: Въпросът е следния. Да си довърша темата за политика, че много ме кефи. Ако ти тръгнеш да ставаш политик, всичко ти е десет.

Слави Трифонов: Защо?

Илиана Беновска: Вече го изредих тука, пак ли да те полаская? Слави, много си висок – не само на ръст. Много си висок – по интелект и въздействие.

Слави Трифонов: Не е ли логично аз да стана, окей, аз ставам политик и след това? То не е достатъчно да станеш политик.

 

 

 

Илиана Беновска: След това спираме да пускаме нашата любима песен, която пускаме по „Радио К2″ –  заедно със стихотворението на Ръдиърд Киплинг „Ако“ – „Нема такава държава“ и почваш да пееш „ Ето я такавата държава, аз я ръководя Слави Трифонов“.

Слави Трифонов: Усещам някаква ирония, аз не съм тръгнал да ставам политик.

Илиана Беновска: Няма ирония. Създаваш, освен политически и художествен образ. Ще ставаш ли политик?

Слави Трифонов: Не.

Илиана Беновска: Само едно ти куца, да знаеш.

Слави Трифонов: Кое?

Илиана Беновска: Може би, трябва да се задомиш преди да станеш политик.

Слави Трифонов: Бойко Борисов не е женен, пък стана политик.

Илиана Беновска: Бил е. Я, виж Сергей Станишев–  как се задоми! Че и две деца роди.Този, който ръководи държавата, той трябва да влиза и да излиза от парадния вход. Той трябва да осигури работни места, а не да подхвърля милостиня на хората.

Слави Трифонов: Значи, с тия с които разполагаме, нито един от тях не става.

Илиана Беновска: Аз за това ти предложих ти да станеш политик! Ето те тебе! Я ръкопляскайте тука – без да ви е написано, дайте по – силно, поощрете го!

Слави Трифонов: Както се казва, в такъв случай, ще продължим този разговор, уважаеми зрители, представих ви Илиана Беновска.

Илиана Беновска: Какво се е променило оттогава досега?

 

Тошко Йорданов: Г-н Трифонов е на работа в момента.

 

Илиана Беновска: Къде работи той?

 

Тошко Йорданов: Г-н Трифонов работи в телевизия 7/8 и е на работа в момента. 2013 г., когато сте гостувала и г-н Трифонов Ви е отказал да стане политик, е 3 години преди да има референдум. След националния референдум, който ние инициирахме и на който, няма да се уморя да повтарям, над 3,5 милиона граждани гласуваха и над 2,5 милиона отговориха с „да“ на всички въпроси. Такава подкрепа нито една партия не е постигала в страната. И политическото статукво се изплю върху волята на хората. И тогава –  аз n-ти път ще го повторя, явно не сте ни  слушали – тогава стана ясно, че ние или трябва да се откажем, или решението на хората да го направим е закон, създавайки политическа партия. Ако имаше вариант да го направим без политическа партия, щяхме да го направим без политическа партия. Така че тази партия е правена от зор. Това е!

 

Илиана Беновска: Питах за кабинета, ще ми отговорите ли, нали, не се криете?

 

Тошко Йорданов: Кабинетът ще го представим съвсем скоро. Ще си позволя да го кажа точно така: „Когато му дойде времето!“

 

Филип Станев: Кабинетът, след като стана ясно, че г-н Василев няма да е министър-председател – не сте чели поста вчера – налага се известна ревизия и на останали министри.

 

Илиана Беновска: А трябва ли да го чета, кажете Вие!

 

Филип Станев: Трябва да четете информационния поток, вчера г-н Трифонов каза, че ще има ревизия и на останали министри!

 

Илиана Беновска: Извинете, но Слави Трифонов е някакъв „класик“, който трябва да четем непрекъснато ли?!

 

Тошко Йорданов: Пълно е с колеги, не е нужно да влизаме в диалог с Вас!

 

Илиана Беновска: Просто искам да разбера, какъв е историческият момент?

 

Тошко Йорданов: Беше Ви отговорено!

 

 

Филип Станев: Ние винаги сме били смели, никога не сме били страхливи. Познаваме се, работили сме в този прекрасен формат – вие бяхте в комисията на „България търси талант“. Но това вече няма значение. Всъщност ние се познаваме с повечето от вас за това, че от дълги години сме в медиите. Ние не можем да имаме по никакъв начин някакво репресивно, някакво негативно, някакво доминиращо или тоталитарно отношение към медиите. Ние продължаваме да сме част от тези медии, нашите професии ни позволяват да ги упражняваме, независимо, че сме влезли в друго поприще. Само да Ви кажа, че ние с колегата Йорданов нямаме някакво такова вътрешно усещане, че сме се превърнали в невероятни политици –  сега на сцената са блеснали новите лица на българската политика. Нашите истински професии са различни – ние сме сценаристи, ние сме журналисти, но ние да си повярваме сега, че сме станали политици, както си повярва навремето един пожарникар?! Не че има нещо лошо в това да си пожарникар. Така, че нашето отношение ще бъде такова. Ние ще бъдем – хайде, да използваме този разговорен израз, ние ще бъдем приятелски настроени към медиите и така е правилно. Спомнете си как в предния парламент ние върнахме журналистите обратно – те бяха затворени като стадо и бяха отделени, и бяха отделени от парламентаристите. Всеки един, който е на публична позиция, независимо дали е депутат, трябва да бъде открит с медиите. Другото просто не работи!

И ми хрумва да Ви дам една идея – понеже гледам периодически Вашето предаване, а сега спряхте тази практика –  много ми харесва, дето, подхвърляхте ябълката! И тайно се надявах днес да ми метнете една ябълка, с надеждата да я хвана. Но. Само да Ви кажа, понеже сега е сезонът на дините – може да хвърляте диня, тя се хваща много трудно.

 

Илиана Беновска: Това с хвърлянето на дините –  има други мадами, които хвърлят дини. Но Ви благодаря за идеята! Считайте, че съм Ви дала по една ябълка виртуално! Благодаря Ви!

 

Тошко Йорданов: Заповядайте, г-жо Беновска!

 

Илиана Беновска: Благодаря, г-н Йорданов! Въпрос към г-н Василев. Г-н Василев, не знам дали тук присъстващите са чели Вашата книга от 2014 г. „Меню за реформатори“. Не знам дали и г-дата Тошко Йорданов, и Филип Станев са чели тази книга. Но, понеже, зная вашият поглед върху международната политика и структурирането – вероятно и затова са Ви поканили. Защо не им предложите, взимам повод от думите на г-н Йорданов, че са ИТН са „несистемна партия, пък и от това хубаво шоу, да назначат Министър на Щастието? В Абу Даби има такъв министър –  една от най-успешните икономики. И там, този министър, е жена!Така ще покажете, че наистина имате духовност. Това го казвам в тона на шоуто, което се разиграва тук, алегорията я разбирате, предполагам? Ще ми отговорите ли?

 

Филип Станев: Вижте, идеята не е лоша в литературен план. Аз не съм чел книгата на Николай Василев, за която говорите.

 

Илиана Беновска: Той ще Ви я подари!

 

Филип Станев: А с Министерство на щастието, ако искате, можем да влезем в хипотезата на книгите на Джоан Роулинг.  И да направим Министерство на магията!

 

Ще си спестя комeнтар…

Слави, ти взе властта… „Не е магия“…За теб  е „изкушението на един глупак“!

По изборите Слави и Тото създадоха песента „Изкушение“.

Припевът е: „И чудя се дали не е магия, ако не е – само дай ми знак. И чудя се, ако не е магия,може би, е изкушението на един глупак.“

Слави, 7/8 ръченицата  ти с Румен Радев няма да си я изтропкате.

Историята ще  ти положи  епитаф с латинската фраза: „Sic transit gloria mundi“ –  „Така преминава световната слава“, Слави…

Аз съм Беновска. И питам.

Коментари

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024