Политика

Борисов след разпита в полицията: Викнаха ме за заплаха, че някой ще го ям (ВИДЕО)

Борисов след разпита в полицията: Викнаха ме за заплаха, че някой ще го ям (ВИДЕО)

 

php6xhv1c_559x345

 

 

„Викнаха ме по сигнали за заплаха, че някой ще го ям.“

Така на излизане от полицията бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обясни защо е извикан за сведения.

 

 

 

Разпитът бе в 10 ч днес в Главна дирекция „Национална полиция“ в София. Той дойде с адвоката си Менко Менков и отвън бе посрещнат от малка група поддръжници на ГЕРБ. Сред тях бе и председателят на ММА федерацията Станислав Недков-Стъки. Според bTV той е организирал протеста в подкрепа на Борисов. Сред присъстващите бяха бившият вътрешен министър ГЕРБ Младен Маринов, бившият зам. външен министър и лидер на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев, бившият депутат от Пловдив Спас Гърневски и др.

 

 

 

„Рашков, позор!“, „Долу БКП“ – скандираха хора след пристигането на Борисов.

„Чакаме ви тука“ – викаха поддръжниците му, след като бившия премиер влезе в двора на дирекцията.

 

 

 

Някои поддръжници на Борисов носеха фланелки с неговия лик и размахват листове, на които са напечатани надписите: „Радев вън! Не искаме гражданска война!“; „Рублев вън!“; „Оставка Радев и Рашков, кръгом и бегом!“.

 

 

 

Попитан как е решил да дойде, мъж увери журналист, че дошъл спонтанно, сутринта решили със съпругата му.

Пред bTV друг, облечен в лика на Борисов, обясни, че го направил, „за да защитим нашия лидер от издевателствата, които се вършат срещу него“.

 

 

 

„Дойдохме да подкрепим господин Борисов, защото смятаме, че всичко това е измислено – заяви гражданка. – Искаме другите, които заслужават да бъдат наказани, да са наказани, а не той. За нас той е невиден (може би иска да каже „невинен“ – бел. ред.)“ Нейното обяснение за разпита е: „Може би защото победи в 25-и избирателен район, без да купува гласове, защото в другите два района – 23-и и 24-и – победиха „Демократична България“ с гласовете на хора, които са купени“. На въпрос как се е организирала да отиде на място в днешния работен ден, тя отговори, че е чула по телевизия и че била председател на комисия от ГЕРБ в 9-та Френска гимназия „и виждам какво става“. „Смятам, че трябва да се направи ред в хаоса, който господин Радев и господин Бойко Рашков…“.

 

 

 

 

Протестиращи се скараха на журналистите, че пишат срещу Бойко Борисов, когото и Меркел, и Макрон били признали за отличен лидер.

 

 

 

Нахлулият с ММА бойци в Министерството на младежта и спорта през юни Стъки анонсира предварително появата си пред полицията. В пост, който не е публичен, но е цитиран от https://boulevardbulgaria.bg/, той пише: „Не съм член на ГЕРБ, но ще бъда пред ГД Национална полиция в подкрепа на гражданина Бойко Борисов“.

 

 

 

Десетина минути преди 11 Борисов излезе от полицията. Започнаха скандирания „Бойко! Бойко! Бойко“, а той побърза да увери пред микрофоните: „Никой не ги организира“.

 

 

 

„В желанието си да ме унижава, ЦИК ме остави депутат – започна Борисов. – Само че като депутат не могат да ме викнат тука. И затова си смениха посред нощ решението.“

 

 

За сигналите срещу него, по които го викнали, каза, че „всичките са, че някой нещо чул“. Те били три на брой и били „за заплаха, че някой ще го ям“.като журналистите се опитваха да задават въпроси, множеството ги надвикваше със скандирания и отговори не бяха получени. Така той се оттегли, заобиколен от хора, скандирания и ръкопляскания, стигна до колата си и замина. През това време хора скандираха „Успех!“. Жена дълго не спря да вика „Победа! Победа! Победа! Победа!“

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024