Политика

ГЕРБ пак ревна в 12 без 5: Безпрецедентен изборен хаос! ЦИК бездейства, а Бойко Рашков агитира срещу нас

ГЕРБ пак ревна в 12 без 5: Безпрецедентен изборен хаос! ЦИК бездейства, а Бойко Рашков агитира срещу нас

 

 

1626020338-43da8449fcc669bd3ddafded92a8ce56fa54ee3b

 

 

 

ГЕРБ се включи с извънредна пресконференция от централата си преди края на изборния ден. В нея участваха Даниел Митов, Деница Сачева и Тома Биков.

„За пръв път в новата демократична история на България министърът на вътрешните работи на служебното правителство излиза да прави кампания в полза на определени политически сили. И в ущърб на други политически сили, в случая – нашите. Бойко Рашков дава интервю в медия, в която назовава поименно нашата партия и агитира в полза на други партии – защото очевидно е уплашен от резултата, който след малко ще научим“, заяви гневен Тома Биков.
„Защото господин Рашков през последните два месеца мачкаше по всички възможни начини ГЕРБ – нашите активисти и нашите симпатизанти. И въпреки това той не получи желания резултат. И затова сега, два часа преди края на изборния ден, той директно излиза и погазва за пореден път закона – нещо, което правеше през последните два месеца и най-вече през последната седмица. Този човек е опасен за демокрацията! И ние ще му търсим отговорност още от утре“, категоричен бе Биков.

Деница Сачева заяви, че сме свидетели на най-ниската избирателна активност от 30 години насам – като резултат от систематично насаждане на недоверие през последните два месеца от служебното правителство – с компромати, скандали, фалшиви новини. Тя заяви, че има над 50 сигнала за изборни нарушения и манипулация на машинния вот. Има и куриозни случаи на хора от СИК, които са изключвали машината, за да заредят мобилните се телефони.

Сачева подчерта, че е недопустимо МВР министърът да участва в предизборни студиа, в закриването на кампанията на политически партии, да призовава и вика симпатизанти на ГЕРБ в полицейските управления.

А Даниел Митов заяви: „Така работи болшевишката авторитарна държава. Бойко Рашков два месеца подред, систематично ни показва към какво се стреми президентът Румен Радев чрез назначението на Бойко Рашков и подобни нему. Ако им се даде възможност, след изборите тези хора ще ни вкарат в авторитарен режим, подобен на Путин, на путинизма в Русия“.
„Свидетели сме на безпрецедентен изборен ден. На изборен хаос от сутринта. На ЦИК, която реши да започне работа от 9 ч., при положение, че изборният ден започва от 7. На ЦИК, която е контролирана от президента Радев. На блокирани машини. На хора, които не са успели да упражнят правото си на вот или са се отказали от това право и затова е регистрирана най-ниската избирателна активност от последните 30 години“, заяви още Тома Биков.

„На министъра на вътрешните работи трябва да му се търси отговорност“, категорични бяха от ГЕРБ.

На въпрос „Ще искате ли касиране на изборите?“, Тома Биков отговори: „Това ще го решим в последния момент“.

„Ще анализираме всички сигнали и ще решим какви мерки ще предприемем. Първото, което трябва да се случи е, ЦИК да провери действията на Рашков“, заяви Даниел Митов.

А Тома Биков добави, че първата работа на ГЕРБ след свикването на новото Народно събрание ще бъде да извика Бойко Рашков в парламента и да му потърси сметка за действията. Можело да се създаде и комисия, която да разследва имотите му.

 

Политика

More in Политика

Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024