Политика

Караянчева заплашвала по нощите шефа на полицията в Кърджали след акцията за купуване на гласове

Караянчева заплашвала по нощите шефа на полицията в Кърджали след акцията за купуване на гласове

 

7fc09e30d262987fdc8e015d741b9291

 

 

Бившият шеф на парламента от ГЕРБ Цвета Караянчева е заплашвала шефа на полицията в Кърджали. Тази бомба хвърли по време на прощалния си брифинг като служебен МВР-шеф Бойко Рашков. 

 

 

 

„Обадила му се е по телефона, за да му каже, че няма да остане на поста си“, уточни на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

 

 

 

Рашков обясни, че полицията е провеждала операция в района на Кърджали за купуване на гласове. Проверките били на базата на данни, че служители в Държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората в този регион според това дали този човек ще гласува за ГЕРБ или няма.

 

 

 

 

„По телефона на регионалния директор на МВР в Кърджали се обажда бившият председател на НС Цвета Караянчева със заплаха срещу него, че няма да остане на поста си. И защо предприема действия срещу тези държавни служители, тъй като те са активисти на ГЕРБ. Обадила се е след 22:00 часа”, конкретизира шефът на МВР.

 

 

 

До 4 април има около 1000 сигнала за изборни нарушения. Само една малка част от тях са завършили с образувани производства. Атакувахме групите, които се занимават с продажбата на гласове. Защо прокуратурата не си е мръднала пръста за това?!, попита на последния си брифинг преди вота вътрешният министър Бойко Рашков.

 

 

 

В нашата страна се е утвърдила практиката от години да се продават гласове, но поради бездействието на компетентните държавни органи тя се е развивала необезпокоявана. Изненадани сме от броя лица, които се занимават с такава дейност. В Твърдица, Гурково, Стара Загора са най-много те.

 

 

На гражданите са давани хляб, дърва, брашно и пари, но в малки суми. Няма съмнение, че са купувани бедни хора. След това се явява лидер на една партия и казва: „Пак ги бих“. Бедността е средство за постигане на политически успех в предизборни състезания, отбеляза Рашков.

 

 

 

 

Директор на държавно Горско стопанство разрешава на хора, които ще гласуват за ГЕРБ да купуват дърва, а на тези, които няма, не им дава. Медиите гръмнаха днес, че кметът на Гурково и неговият син са задържани за търговия с вот, това е така, но те не са активисти на ГЕРБ, а на ДПС. В Кирково директорът на държавното горско стопанство Митко Манев и бизнесменът Митко Хабитов са задържани за 24 часа пак за търговия с вот.

 

 

 

Очаквайте подробности!

Лупа бг

Политика

More in Политика

санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024