Политика

Мая Манолова изчегърта Царевичката, на когото Гешев поиска имунитета за купуване на гласове

Мая Манолова изчегърта Царевичката, на когото Гешев поиска имунитета за купуване на гласове

 

 

Мая Манолова изчегърта Царевичката от партийната листа.

 

 

Кандидат-депутатът от листата на „Изправи се! Мутри вън!“ на Мая Манолова е бивш общинар от СДС, разкриха източници на Lupa.bg. Името му е Цветелин Георгиев, по прякор Царевичката, и години бе протеже на екс кмета Панайот Рейзи.

 

 

Георгиев е четвърти в листата на „Изправи се! Мутри вън!“ и все още е общинар, парадоксално, от листата на сините. 

 

 

Във връзка с искането на прокуратурата за отнемането на имунитет на кандидат-депутата от „Изправи се! Мутри вън!” Цветелин Георгиев и със запитванията на медии за такова лице в листата на партията в Бургас, информираме, че водачът на листата ни в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината.

 

 

Това съобщиха от политическата коалиция във връзка с информацията, че прокуратурата е поискала кандидат-депутатът Цветелин Георгиев – Царевичката да бъде разследван за купуване на гласове.

 

 

 

В листата в Бургас случаят се изяснява. Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона.

 

 

 

От този момент нататък Георгиев е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването.

 

 

 

За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи. За нас върховенството на закона е основна ценност и всяко негово нарушение, независимо от кого, смятаме за крайно неприемливо, посочват от политическата група на Мая Манолова.

 

 

 

По-рано прокуратурата съобщи, че на 29 юни в село Маринка, Бургас той е „дал на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определен кандидат и коалиция“.

 

 

 

Провалилият се без време с обвинение Георгиев е собственик на десетки фирми, а прякорът му е повече от забавен – Цецо Царевичката, лепнат му заради предоставянето на множество обекти по морето за продажба на кукуруз. Това се е случвало чрез фирмата на сестра му, която обаче той управлявал и досега, при това с непогасени задължения към НАП.

 

 

Справка на Lupa.bg разкри, че Царевичката има задължения в размер на стотици хиляди към банки, запорирали голяма част от активите му в компании с различно управление.

 

lupa.bg

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024