Политика

Радев: Този път партиите нямат право на грешка (ВИДЕО)

Радев: Този път партиите нямат право на грешка (ВИДЕО)

 

5a3a76a6a3a3b02d4dc7b4ff1e507cd0

 

 

 

Моята оценка за действията на главния прокурор съм я дал още миналата година. Очаквано, неговата оставка ще бъде в полза на гражданското общество на страната. Това е закономерен резултат от всичко, случило се досега.

 

 

Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение във Варна.

 

„Това оглушително мълчание за вихрещата се корупция по най-високите места в държавата, знаковите корупционни скандали, които обиколиха всички световни медии и дискредитираха страната, оглушителното мълчание за харченето на милиарди средства, докато същевременно прокуратурата клеветеше неудобните на властта – това делегитимира и самата прокуратура“,

 

 

посочи още той. „Крайно време е партиите да поемат политическа отговорност. Този път те нямат право на грешка“, заяви още държавният глава.

 

 

„Ако се стигне до нови избори и ново служебно правителство, мое право е да посоча състав на кабинет. Ако се предложи от партиите този служебен кабинет да продължи като редовно правителство, това е съвсем друго.

 

 

Но редовният кабинет означава ясна политическа отговорност от партиите. Партиите трябва да излъчат ясни политически позиции, чрез позициите, които те определят. Крайно време е партиите да поемат политическа отговорност, хората не гласуват за този служебен кабинет“, коментира Радев.

 

 

 

Той съобщи, че ще започне консултациите с парламентарно представените групи възможно най-бързо, но кога ще връчи първия проучвателен мандат зависи от партиите.

 

 

 

 

 

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024