Политика

Рашков: ГЕРБ са в истерия, защото губят 20 депутати!…. ГЕРБ: ще ти потърсим сметка още утре!

Рашков: ГЕРБ са в истерия, защото губят 20 депутати!…. ГЕРБ: ще ти потърсим сметка още утре!

 

boiko-rashkov

 

 

Вътрешният министър Бойко Рашков отговори на атаката от ГЕРБ за това, че не е опазил вота, с теза, че истеризират поради загуба на гласове. 

 

 

 

 

„Когато една партия започва да губи политическа почва под краката си, започва да говори несвързани неща. Само за 2 месеца губят електорат, който им отнема 15-20 мандата в НС. Не ме интересува какво говорят. Нормално е да отклоняват общественото внимание“, отсече МВР шефът пред Би Ти Ви.

 

 

 

Рашков отчете по-малко нарушения в изборния ден, като похвали полицейските органи за свършеното в последните 10 дни. Той все пак отбеляза разследването за купения вот в Карнобат за над 500 гласа.

 

 

 

„Заедно с прокуратурата свършихме много важна работа. В Дружба, в София преди няколко часа сме получили информация за представител на СИК, който с кандидат-депутат в една кола е осъществявал неправомерни действия. А в Монтана длъжностно лице е извършил такива с директорка на училище за купен вот“, обясни МВР шефът.

 

 

На въпроса кои партии са купували гласове, той отговори, че ще има анализ и всеки случай ще бъде проверен. Засега се въздържа от посочването на конкретни формации.

 

 

 

 

На въпроса за делото срещу Бойко Борисов, Рашков каза, че е дал пълен картбланш на служителите си да действат според закона. Това ще определи и дали лидерът на ГЕРБ ще бъде разследван.

 

 

 

 

 

Малко по-рано днес на извънреден брифинг от ГЕРБ поискаха да бъде потърсена отговорност от служебния вътрешен министър Бойко Рашков заради участие в предаване днес преди края на изборния ден.

 

 

 

По думите на Тома Биков, за пръв път в новата демократична история министърът на вътрешните работи излиза да прави кампания в полза на определени политически сили и в ущърб на други – в случая на ГЕРБ.

 

 

 

 

Не може министър на вътрешните работи да участва в студио преди края на изборния ден, добави на свой ред зам.-председателят на партията Даниел Митов.

 

 
„Този човек е опасен за демокрацията и ние ще му търсим отговорност още утре“, каза Биков. Очакваме първо ЦИК да му потърси отговорност за нарушение на Изборния кодекс, коментира Биков.

 

 

 

Той обяви, че още в първия ден на 46-то Народно събрание ГЕРБ ще извика Рашков в парламента за изслушване.

 

 

 

 

Ще създадем условия да бъде разследвано как този човек е придобил имотите си като държавен служител, ще направим, ако щете анкетна комисия, която да установи „какви ги е вършил по време на предизборната кампания“, посочи още Тома Биков.

 

 

 

 

 
Той допълни, че, вместо да организира изборния ден, служебният вътрешен министър дава интервю в медия, в която назовава поименно ГЕРБ и агитира в полза на други партии. През последните два месеца той мачкаше по всички възможни начини нашите членове и симпатизанти и, въпреки това не получи желания резултат, каза Биков.Свидетели сме на безпрецедентен ден и изборен хаос от сутринта. Това заяви Тома Биков на извънредна пресконференция на ПП ГЕРБ.

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024