Политика

Христо Иванов: Може да има план за разбиване на партиите на протеста

Христо Иванов: Може да има план за разбиване на партиите на протеста

 

big_ctydyt

 

 

 

Лидерът на ДБ Христо Иванов заподозря план за разбиване на партиите на протеста. 

 

 

„Предложението на Слави Трифонов за кабинет шокира страшно много хора – и като начин на действие, и като съдържание, и като персонален състав. Чудя се дали не е много тежка загуба на връзка с реалностите. А може би става дума за план – да провокира разпадането на тази конфигурация, наречена партии на протеста, да се репродуцира така любимия на Сараите модел на кабинет, който се носи по повърхността с неясни мнозинства и това да осигури на Бойко Борисов комфорта да бъде опозиция на един слаб кабинет.“, заяви той пред Би Ти Ви. 

 

 

Иванов призна, че очевидно явно подкрепата на ДБ и „Мутри вън!“ очевидно не е търсена, както и на гражданите,  променили България.

 

 

„Нека си спомним за и против какво гласуваха хората, те протестираха точно срещу този модел на еднолични решения, взети някъде извън институциите, представляващи неясни интереси. Някой се появява едностранно по телевизията и налага някои неща. Липса на диалог, на чуваемост. Хората искаха оставката на Гешев, вие чухте ли там да става дума за реформа на прокуратурата, за конституционни реформи. Хората искаха да бъдат сигурни, че сараят няма да може да упражнява влияние върху следващото управление на България“, допълни Иванов.

 

 

 

„В този кабинет виждаме както нормални хора, които заслужава да бъдат подкрепени, така и група, която представлява предишните издания на „сарайския модел“. Царят бе докаран в България от Илия Павлов и Доган и НДСВ и после тройната коалиция се крепяха на този модел. Борисов уж щеше да се бори срещу тях, затова и получи общественото доверие, но изневери на това свое обещание“, категоричен бе Иванов.

 

 

 

„Надявам се, че става дума за грешка, не за план и затова не искам да изгарям всичките мостове и се обръщам към колегите от парламентарната група на ИТН – не позволявайте тази грешка да се случи, не позволявайте да изгорим надеждите на хората за дълбока промяна“, призова лидерът на ДБ.

 

 

 

„Хайде моля ви, нека преди да пратим човек на Луната, малко повече български пенсионери да могат да си позволят да си оправят зъбите и да отидат на море“, иронизира Иванов екзотичната идея на Слави.

 

Лупа бг, Би ти ви

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024