Политика

Червена лампичка! ДБ и ИБГНИ с условие към партията на Слави Трифонов за министрите в бъдещия кабинет

Червена лампичка! ДБ и ИБГНИ с условие към партията на Слави Трифонов за министрите в бъдещия кабинет

условияphpnwbc7m_559x345

 

 

Не можем да гласуваме за някакви зайци, извадени от цилиндъра. Не поставяме ултиматум на Има такъв народ, но се надяваме да бъдем чути. 

 

 

 

ДПС плува най-добре в плаващи мнозинства, заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов след среща на ДБ с Мая Манолова и представители на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

 

 

От думите му стана ясно, че Демократична България иска споразумение, което да гарантира, че ГЕРБ и ДПС ще бъдат държани настрана от управлението.

 

 

Хората искат правителство на промяната, срещата ни с Демократична България нека бъде разчетена като червена лампичка, че няма да подкрепяме на всяка цена, коментира Манолова.

 

 

Препотвърдихме, че ще положим всички усилия да има правителство с първия мандат на Има такъв народ, обясни тя. Но категорично подкрепи позицията за необходимата изолация на ГЕРБ и ДПС от властта.

 

 

Манолова даде за пример – освен посочените от Христо Иванов трима служебни министри по-рано днес: Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, и Янаки Стоилов, Бойко Рашков и Атанас Пеканов.

 

 

От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ не искаме властови позиции, нищо не предлагаме, но смятаме, че тези министри задават посоката, в която трябва да се върви, каза още Мая Манолова.

 

 

„Посоката и стандартът, които те зададоха, трябва да бъдат следвани и от наследниците им на постовете. Неслучайно служебното правителство се радва на голямо доверие. Хората очакват такова да е и следващото”, посочи Манолова.

 

 

 

„Позицията ни за правителство на ИТН ще бъде окончателно оформена и публично заявена, след като видим имената на кандидат-министрите”, допълни тя.

 

 

 

„Трябва да има ясно фиксирани политически ангажименти, така че ние да можем да дадем нашия глас. Защото той всъщност не е наш, а на избирателите ни. Искаме да сме конструктивни и ще направим всичко възможно да бъде реализиран първият мандат”, коментира съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

 

 

 

Срещата на „Изправи се БГ! Ние идваме!” и „Демократична България” трябва да е червена лампичка за това, че ние няма да подкрепим правителство на всяка цена. Няма да излъжем хората от протестите.

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024