Политика

Радев защити Кирил Петков: Атаките са заради засегнати интереси на мафията

Радев защити Кирил Петков: Атаките са заради засегнати интереси на мафията

защитаbig_big_big_4_2_

 

 

Президентът Радев защити Кирил Петков.

 

 

„Атаката срещу министъра на икономиката Кирил Петков цели да постави под въпрос всички актове на служебния кабинет. Правителството засегна интересите на мафията, осветли и пресече много схеми. Станаха ясни парите, предплатени за ремонти на хартия“.

 

 

Това заяви президентът Румен Радев.

 

 

„Корупционерите, които искат да върнат часовника на Борисов назад. Това е политическият залог“, посочи той по повод атаката срещу министъра от служебното правителство.

Радев: Атаките срещу Кирил Петков са заради засегнати интереси на мафията

Той уточни, че по юридическия казус с евентуалното двойно гражданство на Петков, ще се произнесат съдиите от Конституционния съд на базата на факти.

 

Ще е крайно безотговорно ако и този парламент не състави правителство и не актуализира бюджета. Това означава, че ще остави следващия служебен кабинет с вързани ръце по време на криза. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

 

 

„Няма място за политиканство за здравето на българите. При гласуването ще се разбере кои партии работят за себе си и кои за хората“, заяви Радев, предаде Факти.

 

 

„Още не съм приключил консултациите, но и на КСНС партиите показаха, че разбират предизвикателствата, пред които е изправена страната, и аз очаквам това разбиране да се пренесе в парламента и да актуализира бюджета, за да посрещнем всички предизвикателства, пред които е изправена страната“, посочи държавният глава.

 

 

Президентът и коментира казуса с гражданството на Кирил Петков. Тази седмица ГЕРБ-СДС сезираха Конституционния съд, който да се произнесе имал ли е двойно гражданство (българско и канадско) икономическият министър по време на назначаването си на тази длъжност и съответно да установи противоконституционност.

 

 

„Корупционерите, които искат да върнат часовника на Борисов назад. Това е политическият залог. По юридическия въпрос ще се произнесат съдиите от Конституционния съд“, коментира Радев.

 

 

 

Атаката срещу министъра на икономиката Кирил Петков цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет. Това заяви в коментар президентът Румен Радев.

 

 

„Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията. Осветли и пресече много схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия. Видяхте къде отиват кредитите на ББР. Корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов”, категоричен е държавният глава.

 

 

 

Политика

More in Политика

eto-koi-shte-poeme-vremenno-posta-829

Радев освободи Живко Коцев като главен секретар на МВР, ето кой поема временно поста

април 10, 2024
1010x570

Българите от Херсон с видеопослание: Украйна използва български оръжия срещу нас. Спрете доставките за режима в Киев

април 9, 2024
кироооо

Кирил Петков: Не може с някакви снимки на пачки да се замазва нещо по-страшно, връщаме се в мутренските времена

април 9, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
1530x993_264x83_nikolay-denkov_4_

На изпроводяк! Николай Денков се оплака пред западни посланици: Русия е виновна за корупцията в България

април 8, 2024
живко

Ж. Коцев: Знаех, че Марин и Стефан са контрабандисти, поддържах връзки с тях от лоялност към Рашков

април 8, 2024