Политика

Борисов: В Родопите няма един християнин, но мрат за ГЕРБ, защото им направихме пътища, училища…

Борисов: В Родопите няма един християнин, но мрат за ГЕРБ, защото им направихме пътища, училища…

 

borisov_banket

 

 

„Първата партия е опозиция, втората партия е опозиция, а третият, петият и шестият искат да правят правителство. Те не ги щат в селото пъдар, те кмет на селото искат да стават“.

Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Разградско.

 

 

 

Според в. “Сега” спретнатият банкет се е случил на доста символично място – хотел “Замъка” в Малък Поровец. Мястото е известно като “Замъка на ДПС”, построен от бившия кмет на Исперих Бейсим Басри.

 

 

 

 

Речта на Борисов трая около половин час. Тя дойде на фона на представения от ГЕРБ проектокабинет в партийната централа, който така и нямаше да види бял свят и последвалото връщане на мандата за съставане на правителство веднага след връчването му от Румен Радев.

 

 

 

Пред своите обожатели в рамките на 30 минути Бойко Борисов не пропусна да атакува държавния глава, заговори за пъклени планове между Радев и ДПС. По същество не каза нищо различно. Лайтмотив бе “Радев е разединителя на нацията”. Борисов заговори за едва ли не безапелационната победа на ГЕРБ на изборите през юли. Причината – формацията спечелила вота в България, а слави ги водил с 1% в чужбина. Тема бе и гражданството на Кирил Петков, което предизвика остри спорове през последните няколко дни.

 

 

 

„Що не ме викнат сега в парламента да ме питат защо не сме купили ваксината Спутник V. Сега в момента в Русия умират по 800 на ден от коронавирус“, коментира още Борисов.

 

 

Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ в страната е имала нулева миграция, а сега ни залива нова мигрантска вълна. Бившият премиер призова България да се погрижи поне за афганистанците, които са помагали на българите в Кербала.

 

 

„Тайно се опитва да прави нещо служебното правителство. Когато отидохме на 27 юли в центровете и казахме, че правителството не се справя с нелегалната миграция и центровете са препълнени. Афганистан е друго, тези хора бягат от смъртта“, каза Борисов и уточни, че за първи път за пет години са поздравили Радев по повод решението му за изтребителите Ф-16.

 

 

„Трябваше да съберем цялата ескадрила. Имат 63 депутати от ГЕРБ-СДС и това е правилно. Аплодираме това ваше решение. И ги платихме ние, не ги оставихме на другите.

 

 

„В Родопите, и там е много красиво, там са 100% мюсюлмани, няма нито един християнин, но мрат за нашата партия, защото им направихме пътища, училища и сега им помогнахме след пожарите. Събрахме пари от субсидията“, разкри Борисов. „Този регион помни Възродителния процес и какво значи да се сбият два етноса. И вместо да сме си заедно всичко, ние си обясняваме на кой кой му е родината и къде му е сърцето. Тук е и вие сте го доказали много пъти“, обърна се Борисов към гостите на събитието.

 

 

 

„Такива лъжи се изсипаха по мой адрес. Толкова лъжи, не мога да повярвам колко добре го направиха. Но сега им блесна цялата същност. Какви са им кандидатите за министри и как само се карат за постове. И сега искат само актуализация, за да имат едни пари, които да похарчат“, каза лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

По думите му те са направили на практика нова магистрала с ремонта на участъка от Чирпан до Стара Загора. „800 млн. лв. заделихме и платихме“, допълни Борисов.

 

 

 

„Разбирам, че Тошко бил казал, че не му пука какво казва ГЕРБ, защото ГЕРБ не трябва да е в парламента. Чакай малко! Ти Хитлер ли стана, бе? Кой си ти, че да определяш кой да е в парламента?! Ето ги тези хора, дай да ги изтържем, за да си доволен“, заяви Борисов.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024