ОБЩЕСТВО

Братът на загиналия 34-г. горски служител: Днес трябваше да даде годежен пръстен на приятелката си и да й предложи брак

Братът на загиналия 34-г. горски служител: Днес трябваше да даде годежен пръстен на приятелката си и да й предложи брак

big_1212

 

 

Братът на загиналия горски служител Тони – Иван Гръбчев, разкри, че загиналият му брат днес е трябвало да даде годежен пръстен на приятелката си и да й предложи брак.

 

 

 

Брат ми и другият загинал мъж са си оставили оборудването, но са ги върнали без оборудване в сърцето на пожара. Те са ги изпратили на смърт. Те не са герои, те са жертви. Те не бяха горски служители, те бяха надзор. Не може да ги вкараш в пожара, след като не се обучени и да изгорят като въглени. Опитвали са се да се спасят, бягали са, но пожарът ги е обхванал. Този, който ги е пратил в пожара, е за затвор. Ще търся адвокат, ще търся възмездие, за да не се случи на друг, каза за бТВ Иван Грубчев.

 

 

Всички сме в шок. Майка ми е в шок, още не може да повярва, мисли, че брат ми ще се върне. Преди години брат ми, когато беше малък, на 3-годишна възраст, изгоря с вода целия. Без операции, по чудо се спаси тогава, не му даваха шанс. Беше толкова изплашен по принцип от тези работи, не знам как се е случило, каза още Иван Гръбчев.

 

 

Бащата на единия от двамата загинали горски служители в пожара край Петрово каза, че синът му не е имал шанс да се спаси.

 

 

 

От сутринта са го потушили, пак се възстаноява огъня, слизат надолу, пак се връщат. Застига ги смъртта, застига ги огънят, поваля ги на земята и изгарят живи. Здраво, право, 34-годишно дете, каза бащата на загиналия за Нова Тв.

Без маски, без да имат никакви принадлежности, как трябва да се влезе в този пламък, добави бащата на загиналия горски служител.

 

 

 

Очевидец на трагедията допълни: Попаднаха в огнен капан в дерето. Огънят се вдигна на метри над тях, бучеше, имаше вятър. За секунди отдолу от дерето, на пътя излезна огънят. Никакав шанс нямаха, никакъв. Огънят се сви зад тях, те бягаха, ама… Спряха на едно място, но огънят се сви и ги прегърна. Бях на 15 метра от тях. Едното момче не го видях, беше по-надолу. Другого го видях, огънят го прегърна, сви се, направи преграда и го прегърна.

 

 


ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024