ОБЩЕСТВО

Върнаха монахиня от летище „София“, моряк под карантина, защото… в столицата няма пристанище!

Върнаха монахиня от летище „София“, моряк под карантина, защото… в столицата няма пристанище!

 

онахиняfe9b9ef0027c1e584909e1cbc0cfcc26

 

 

На поредния парадокс станаха свидетели хора, пристигащи си у нас от Испания. Родните представители на РЗИ върнали монахиня, която идвала у нас, за да бъде учителка, пише Lupa.bg.

 

 

Причината е, че не успели да проведат с нея нормален разговор, тъй като не знаели испански, твърдят очевидци на сцената.

 

 

 

„Идиотите върнаха една монахиня от Испания. Щяла да става учителка, не разбрах къде. Едно момче, което знаеше български и испански, видя, че всички документи са й редовни. Ако не беше той, щеше да е под карантина. Просто защото посрещачите от РЗИ на полет от Мадрид не знаят испански. Толкова по темата“, споделя Деси Апостолова.

 

 

 

 

В същото време редица граждани негодуват от мерките, тъй като мислят, че са тотално занижени и неадекватни. Изисква се от пътниците да бъдат с маски, но в същото време са наблъскани един до друг – както в автобусите, превозващи ги от и до терминала, така и на самите опашки за паспортна проверка.

 

 

Също така има и други безумия, които със сигурност не са само на софийското летище.

 

 

 

„Проверка за PCR тест и карантина на летището. На хора с тест от Испания и карантина до направата на такъв в България, искат всички данни – адрес, номер, кой ще им пазарува и т.н. На мен, без предварителен тест и ясна от Испания карантина, ми поискаха само само номер и квартал? Нямам мобилен номер на мое име и кварталът не е от личната карта! И имам 24 часа свобода за пазар и т.н.

 

 

Отдавна не търся логика. Но ме втрещи, че момче с ваксина и всички документи, работещ като моряк в Испания, ще бъде под карантина, защото… в София няма пристанище!“, споделя своята позиция Теодора Дончева, публикувала мнението си в едно от най-големите групи за пътувания във Фейсбук.

 

 

 

 

Друга част от пътниците, ползващи услугите на летище „София“, негодуват и от състоянието на сградите. Едно от тези места е и подземният паркинг на Терминал 2, който се използва най-често от хората.

 

 

„Паркингът на летището – Терминал 2, е пълна скръб! Покъртено като груб строеж. Тъмно, мрачно, неприветливо…“, е коментарът на Васил Койнарев, излял душата си във Фейсбук.

 

Лупа бг

 

lupa.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
7bfd09d69f4f419a8bf9eee06bd000ed

Топим се с десет души на час, а до няколко години близо 30% от населението ще се пенсионира

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024