Коментари

Иво Божков: Надявах се Слави просто да направи нещо добро или поне да се държи добре

Иво Божков: Надявах се Слави просто да направи нещо добро или поне да се държи добре

 

ivo_bojkov

 

 

Искрено се надявах Слави в ролята на политик, да е нещо по-различно от Бойко. Да опровергае всичките му противници и да докаже, че човек, който очевидно има сериозни проблеми със здравето може да се надскочи, за да запише името си със златни букви в историята на България. Да направи просто нещо добро. Или ако не може, да се държи просто добре.

 

 

 

Това коментира на страницата си във фейсбук журналистът Иво Божков. Според него Борисов няма как да се върне „на бял кон“ при нови избори.

Ето какво коментира той:

 

 

Лошата новина (неочаквана за мен, но не и за много други) е, че с поведението си от последните дни, той като че ли абсолютно нарочно или напук се опитва да докаже, че е просто поредния невъзпитан, нагъл и самозабравил се лидер, който се опитва да изнасили демокрацията у нас, понеже временно е получил титлата победител. Добрата новина е бързината, с която това поведение се разкри в целия си блясък пред обществото.

 

 

 

Като човек, който беше на протестите през почти цялото минало лято, в ушите ми още ехти ехото от протестиращите десни, леви, националисти, либерали и аполитични българи, които искахме да сложим КРАЙ на кражбите и чекмеджетата, на простащината на премиер и министри, на неуките калинки с фалшиви дипломи по всички етажи на властта, на мутренското цялостно поведение на партията спечелила изборите и излъчила кабинета Борисов 3.

 

 

 

да сложим НАЧАЛО на държавата България, както я е описал Левски – „Свобода и всекиму своето“ – на крадците и плагиатите повече присъди, а на изучилите се и умни хора повече държавни отговорности.

 

 

 

Както го написах на 12 юли, избирателите не посочиха следващ месия, на когото да дадат близо 120 депутати, а фрагментираните резултати от изборите показаха, че „промяната минава през диалог и съвместни политики, а не чрез заместването на едноличното управление на един с еднолично управление на друг. Обществото ни е фрагментирано. За да излезем от проблемите и да започнем да подреждаме страната ни, всеки един фрагмент трябва да започне да си говори с другия [с уважение]. Само така ще намерим начин да наложим съвместно онези общи основополагащи принципи, които ни извеждаха заедно на протест, въпреки дълбоките ни политически, а понякога и цивилизационни различия.“

 

 

 

И веднага бързам да кажа – НЕ ГЕРБ няма да се върне на бял кон с оглед усещането „от трън, та на глог“

 

 

 

Нетърпимостта на обществото не е към дадена политическа партия, а към нагло политическо поведение независимо от кого идва то. Има две други партии на протеста в сегашното Народно събрание и нищо не пречи нов политически субект, с неарогантни хора да се появи.

 

 

 

А колко нерви и време от живота ни щяхме да спестим, ако Слави беше решил да направи просто нещо добро. Или ако не може, да се държи просто добре.

 

 

 

Коментари

More in Коментари

qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024