Политика

ИТН: Не искаме да подписваме споразумения за кабинета. Тежката дума и моралът са по-важни от 1 подпис

ИТН: Не искаме да подписваме споразумения за кабинета. Тежката дума и моралът са по-важни от 1 подпис

balabanov

 

 

 

Тежката дума, моралът и достойнството са по-важни от един подпис. Така депутатът на Слави Трифонов (ИТН) Станислав Балабанов обясни защо партията няма намерение да подписва споразумения с никого за подкрепа за кабинета на проектопремиера Пламен Николов. Становището против споразумение идва на фона на твърдото мнение, изразено вчера от пленума на БСП, че такова е крайно необходимо. 

 

 

 

 

В кулоарите на парламента той коментира: „Чакаме всички да се лишат от емоциите си и да постъпят практично. Какво значи чакате ли ги? Тук сме в най-представителната сграда, ако някой иска да разговаря, да заповяда. Постигнато е съгласие по най-важните теми“.

 

 

 

По думите му е важно да има кабинет, но ако не срещнели подкрепа за него, вероятно се тръгвало към нови избори. Надяваме се на яснота още тези дни за първия мандат, добави той.

 

 

 

„Има ясни приоритети, какво означава подписът? Най-много разчитаме на подкрепа от ДБ и ИБГНИ. Да не стане после така, че да се чудят кой спря идеята за промяна“, отсече Балабанов. Той не коментира дали ИТН биха подкрепили евентуално продължение на състава на служебното правителство.

 

 

 

 

“Има законов срок и той приключва утре. Ние спазваме процедурата по закон и ще видите”. Това заяви пред журналисти депутатът от “Има такъв народ” Станислав Балабанов. Повод за думите му са неяснотите около бъдещето на предложеното от ИТН правителство.

Формацията се среща с няколко парламентарно представени партии, но не е ясно дали ще получи нужната подкрепа. Проектопремиерът Пламен Николов заяви, че мандатът може да бъде изпълнен на президента и преди петък, когато изтича законовият срок.

 

 

Не е ясно обаче дали левицата ще даде подкрепата си. След вчерашния национален съвет на БСП стана ясно, че партията ще продължи разговорите с ИТН, но има готовност, ако третият мандат бъде връчен на тях, да предложи служебното правителство да стане редовно.

 

 

 

„Никой не знае на коя партия ще бъде връчен третият мандат. Надявам се да имаме яснота още тези дни какво ще се случи с първия мандат. Има достатъчно конституционно време, за да видим какво ще се случи с третия мандат“, обясни още Балабанов.

 

 

 

“Не сме затворили вратата към никого. Нормално е тези срещи да протичат нормално. Ако имат желание, ние сме свободни да разговаряме. Не сме затворили вратата с “Демократична България”, както и с “Изправи се! Ние идваме”, както и с БСП, ако имат някакви въпроси”, посочи още Балабанов.

 

 

Лупа бг, Фрог нюз

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024