Политика

Кирил Петков и Асен Василев се държаха ултимативно и не се разбрахме

Кирил Петков и Асен Василев се държаха ултимативно и не се разбрахме

big_screenshot_42_

 

 

 

Двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев дойдоха при нас, когато още не бяха се качили на тоя гребен на вълната, и казаха, че искат да останат в следващото правителство. Петков и Василев дойдоха при мои колеги.

 

 

Това разказа Слави Трифонов пред БНТ.

 

 

Казах им, че трябва да са част от следващо правителство.

 

Дойде Кирил Петков в моя офис, водихме разговори, казах му, че трябва да е част от следващо правителство, защото се справя добре, хората го харесват, а той каза, че Асен Василев трябва да е министър на финансите.

 

 

Аз му казах, че ние ще го определим, че Василев може да е министър на европарите, но Петков обясни, че той трябва да продължи да се бори с мръсните пари.

 

 

Казах и че министър на образованието ще е част от този кабинет. Кирил Петков обаче започна да се държи ултимативно, да казва „или-или“ и така и не се разбрахме, разказа за контактите си с топ служебните министри Трифонов.

 

 

 

Крайната цел на „Има такъв народ” е да свършим работа. Изборите не са цел, те са средство. Всички са срещу всички. Аз не съм скаран с всички. Суверенът е избрал за свои представители хора, които не могат да се разберат помежду си. В следващият парламент всички трябва да проявят мъдрост и да направят важните неща за всички. Изборите са нормалната форма на демокрация. Има хора, които не понасят други хора и не ги приемат. Това разединение рефлектира и в парламента”. 

 

 

 

„Прекарах сериозен Ковид, освен това се ваксинирах. Не флиртуваме с антиваксъри. Това е все едно да си играем със смъртта. Държавите, които са ваксинирани, имат проблем, и държавите, които бяха затворени, също. Този въпрос изобщо не бих го дискутирал“.

 

 

 

„Основното, което намерихме като нещо общо с Христо Иванов и партиите на протеста, е да има ограничение на главния прокурор. За да си отиде, трябва да има работещ парламент. Колко пъти трябва да се каже нещо, за да стане истина?! Не знам как да го кажа, за да бъда убедителен“, каза Слави.

 

 

„Предложих на Асен Василев да е министър на европейските пари. Цяла служба в ДАНС щеше да е под неговото ръководство. Той искаше да се бори с мръсните пари. Изведнъж тонът му стана императивен и това ме отблъсна“, разкри Дългия.

 

 

Той подчерта, че подкрепя Радев за президент, но не го издига. Запознал се с него покрай Джеймс Пардьо на един полет на ВВС. Летците на пистата говорили с огромно уважение за Радев. Трифонов също го харесал, а сега и най-добре изпълвал представата му за президент.

 

 

 

На въпрос мрази ли българските партии и иска ли да ги унищожи, каза: Не. просто българските политици още не изпълват със съдържание, твърде много интриги. Не мисля, че има значение какво ще обещаеш, а какво ще свършиш. Българските политици не трябва да изглеждат така. Те трябва да излизат като онзи английски депутат, който беше излязъл на магистралата и чакаше неговите избиратели да се спрат и да кажат какво искат. Политиците трябва да правят добро за своите съграждани, защото това е смисълът на работата им“, заключи Слави.

 

БНТ, Лупа бг

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024