Политика

Мира Радева: Наблюдаваме безпрецедентно безсилие на институциите, вкл. и на президента Румен Радев

Мира Радева: Наблюдаваме безпрецедентно безсилие на институциите, вкл. и на президента Румен Радев

 

big_bug67u

 

 

Обидена съм като избирател. Суверенът, за който толкова говорят ИТН, ясно заяви, че трябва да ни управлява коалиция, това заяви в студиото на bTV социологът Мира Радева. Тя оприличи отношенията между парламентарните партии на детска градина.

 

 

 

„Избрахме да ни представляват хора, които не са дорасли“, каза още Радева. Тя изтъкна, че фона на цялата ситуация, лидерът на БСП Корнелия Нинова, която принципно била доста конфликтна, изглежда най-разумно.

 

 

Мира Радева коментира също, че не е ясно какво обединява партиите в парламента, освен това, че смятат, че могат да управляват по-добре от Бойко Борисов.

 

 

Социоложката заяви, че парламентарните сили са проявили липса на коалиционна култура. Тя се съгласи също с мнението на Мустафа Карадайъ от ДПС, че актуализация на бюджета без да е ясно кой ще го изпълнява, е „подписване на празен чек“.

 

 

Според Радева у нас има безпрецедентно безсилие на институциите, включително и на президента Румен Радев.

 

 

 

Всеки ден пътувам София-Самоков. Пътят беше започнат, направиха се хубави дупки и изоставен. Искам да питам всички какво ще се случи като дойде зимата, леда?!

 

 

Виждам липсата на разбиране за коалиционна култура. Сега не могат да се разберат, ние сме в ситуация да не знаем как ще посрещнем зимата,  за да се гласува бюджет, трябва да е ясно кой ще го изпълнява.

 

 

 

Христо Панчугов допълни:

 

Комично е това, което ни се предлага. Отново се занимаваме с това, колко ще изкара този парламент. Защо е необходимо това правителство. Липсва ми политическа визия. Имаме нужда от човек, който да каже – трябва да се направи едно, две, три. Минаха един месец и няколко дни, които  наредиха този кабинет. Ние не сме по-близо до решение на проблемите.

 

Последните години не случихме на президенти. Наблюдаваме едни хора, които просто наблюдават процесите. Може ли Радев да има по-активна роля е въпросът. Това минава отвъд консултациите към него. Ако ние приемем на каже едни хора, това няма да се получи. Всички помним „Големият шлем“ на Георги Първанов. Сега говорим за ясен дневен ред с политически план.

 

Проблемът е в това, че една институция е излъгала друга. Виждаме как институциите биваха използвани като бухалки. Не се говори в дълбочината на проблемите. Тук не става въпрос за разпределение на порции, а има ли някой в главата си визия за политическата ситуация в България. Аз поне не виждам.

 

 

Би ти ви, Фрог нюз

Политика

More in Политика

c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024