Политика

Митов: Маринов и Терзийски нямат вина за полицейското насилие. Действията са лична отговорност

Митов: Маринов и Терзийски нямат вина за полицейското насилие. Действията са лична отговорност

митоbig_31_4

 

„Бившите вътрешни министри лйден Терзиев и Христо Терзийски  не носят отговорност за полицейското насилие, защото съставомерните деяния са лична отговорност и когато говорим за съставомерни деяния те могат да бъдат само лични и да се носи отговорност от хората, които са нарушили закона и са си превишили правомощията.

 

 

Осъдихме полицейското насилие, извършена е проверка още тогава от министър Христо Терзийски, има три заведени дела, така че нищо никой не е крил“, коментира Даниел Митов от ГЕРБ.

 

 

Партията смята, че видеокадрите от антиправителствените протести миналата година, които бяха излъчени в парламента, са схема срещу бившите управляващи.

 

 

„На служебното правителство му се струпа много скандалчета, струпаха се много скандалчета и на другите т.нар. протестни партии и трябваше да се отклони общественото внимание по някакъв начин“, допълни Митов.

 

 

 

Представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС поискаха днес от съда да отстрани министър Кирил Петков заради двойното му тражданство.Те сезираха Конституционния съд (КС) с „искане за установяване на частична противоконституционност при назначаването на служебното правителство“.

 

 

Даниел Митов обяви пред репортери, че не може с „молбичка“ да се откажеш от гражданство. По тази логика с молба можело и да получиш гражданство, което нямало как да се случи.

 

 

За целта следвало да има акт на съответното правителство – в случая канадското.

 

 
От ГЕРБ-СДС имали редица въпроси – на първо място, валидно ли е двойното гражданство на Петков към момента на неговото назначаване. Ако това е така, това означавало, че е нарушена Конституцията.

 

 

КС вече имал решения по подобни казуси, свързани с Жорж Ганчев, Петър Бояджиев, Георги Пирински.

 

 

„Искаме незабавното отстраняване на Кирил Петков. Той незабавно трябва да бъде отстранен от поста си именно защото е ясно, че неговите актове както досега, така и оттук нататък могат да бъдат обявени за нищожни и това, разбира се, ще доведе до щети за държавата. Кой ще носи отговорност? Аз имам и въпрос – президентът Радев знаел ли е в момента на подписване на указа за назначаването на министър Петков за служебен министър, че той има двойно гражданство“, каза Даниел Митов.

Политика

More in Политика

c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024