ИНЦИДЕНТИ

Убитият от мълния треньор Иван Ранчев нямал никакъв шанс, на стадиона нямало лекар

Убитият от мълния треньор Иван Ранчев нямал никакъв шанс, на стадиона нямало лекар

 

ivan-ranchev

 

 

Кметът на село Черногорово Димитър Вринчев е бил сред очевидците на трагедията в Лесичово, където вчера мълния уби на място бившият футболист и настоящ треньор в школата на ФК Хебър Иван Ранчев.

 

 

„Контролата стартира в 18,30 часа. Малко след това започна да вали дъжд и буквално от изневиделица се светна, чу се силен гръм и на терена падна мълния. Удари точно върху Иван Ранчев и футболист от нашия отбор. Двамата се строполиха на земята. Иван още имаше пулс. Телефонирах мигновено на тел. 112, беше 18,38 часа.

 

 

 

 

По указания започнахме веднага сърдечен масаж, но виждах, че го губим, защото жизнените функции намаляваха с всеки изминал миг. На стадиона нямаше лекар, тъй като мачът бе контролен. Съответно липсваше и дефибрилатор.

 

 

 

Спешният екип, който пристигна на стадиона реално нямаше вече полезни ходове, защото момчето беше безжизнено“, описа страховитата гледка Димитър Вринчев.

 

 

 

„Другият футболист, който падна с Иван на земята имаше само кръв по устата. Той бе прегледан и е в добро състояние“, уточни Вринчев.

 

 

 

Той допълни, че само 30 минути преди падане на фаталната мълния на терена с топка си играели деца.

 

 

„Моето също бе там и видя всичко. Все още плаче и не мога да го успокоя. Много жалко за това младо и страхотно момче Иван Ранчев“, завърши разказът си от първо лице кметът на Черногорово., цитиран от Марица.

 

 

 

Възпитаник на футболния треньор Иван Ранчев, който почина на място, след като бе поразен от мълния, също описа какво се е случило.

 

 

 

„Заваля към 10-ата минута, може би от 2-3 минути валеше. Но нямаше гръмотевици. Той видя, че куцам, попита ме какво става. казах му, че имам проблем, да ме смени някой. а той ми каза: Излез, да не стане по-голяма беля. Аз тръгнах да излизам и минута-две след това, когато влизах в съблекалнята, отвътре видях силен гръм и паднаха няколко човека на терена“, каза за Нова Тв футболист от отбора на Иван Ранчев.

 

 

 

„Всички тръгнаха да влизат навътре, остана само Ванката да лежи. Домакинът на отбора и други се бяха притекли на помощ. В момента, когато се опитваха да му помогнат със сърдечен масаж, аз и две момчета бяхме с него в коридора и търсехме легло, за да го вкараме вътре. Хванах му ръката, имаше пулс, даже до последно момчеата се редуваха, без да се спират, докато дойде линейката. След десетина минути вече не се усещаше пулса, но ги помолих да не спират. Докторът дойде и констатира смъртта, все пак направи няколко опита да го съвземе, но безуспешно. Каза, че Ванката си е отишъл“, допълни играчът.

 

 

 

„Има два гръмоотвода, това е поредния мач, който сме играли в дъжд. Нямаше гръмотевици, чуваше се гръм, но отдалеч. Нямаше никакви индикации да се случи това. Иван имаше дигитален часовник и една гривна на ръката, може това да го е привлякло, когато му държах пулса, видях, че белезите започват от китката, бяха му скъсани панталоните до глезена и имаше белег. От другия отбор едно момче бе паднало, имаше главоболие и теч на кръв от носа.

 

 

 

След като констатираха смъртта на Ванката, докторът го прегледа, беше видимо добре, докторът препоръча на всички момчета да си направят прегледи в болницата. За съжаление на такива мачове няма практика да има лекар, но вълната мина през него и не не знам дали и лекар би помогнал в този момент. Това е необяснимо, играем върху гумена настилка и с гумени обувки“, каза още футболистът

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024