Политика

Хаджигенов: 13 месеца издирвахме дисковете с полицейско насилие, намерихме ги в СДВР

Хаджигенов: 13 месеца издирвахме дисковете с полицейско насилие, намерихме ги в СДВР

hadjigenov
”Никой не ми е е дал записите. Издирването на тези дискове продължи почти 13 месеца. Откакто е създадена комисията получих съдействие на МВР и с тяхна помощ издирихме 15 диска до момента. На последната локация, която им подадох, намерихме тези дискове – в СДВР”, това заяви за БНР депутатът от ”Изправи се БГ! Ние идваме!” Николай Хаджигенов.

На заседанието на парламентарната комисия, която проверява данни за полицейско насилие на миналогодишните антиправителствени протести, бяха показани видеокадри, на които се вижда как полицаи ритат и влачат протестиращи, преди да им поставят белезници.

 

Видеото е без звук и е от камера, разположена на сградата на Министерския съвет.

 

 

 

 

„Това е презапис на презаписа, т.е. оригиналите на тези неща все още трябва да се съхраняват в НСО. Те са копирани още миналата година и са изпратени в СДВР за целите на прословутата дисциплинарна проверка.

 

 

 

Дали са стигнали до прокуратурата нямам представа, но днес се дава информация, че по делото на комисар Андонов, с което той обжалва дисциплинарното си наказание, са били приложени, което означава, че прокуратурата знае за тия неща“, обясни още Хаджигенов. Той беше категоричен, че в парламентарната комисия, която ръководи, ще бъдат спазвани законите, „дори със запетайките“.

 

 

 

Служебният министър Бойко Рашков не беше гледал тези записи, той не е в състояние да отвори всички случаи, защото трябва да знае за тях. Тук влезе в ролята си комисията, която да събира официална и неофициална информация и да я подава на Бойко Рашков. Той не напразно определи екип, който да работи само с нас. … Това е абсурд, защото МВР е създадено, за да брани властта от гражданите“, заяви Николай Хаджигенов.

 

 
По думите му на другите дискове са записи на МВР, които са „като пресяти, там няма нищо“:

 

„На 2 септември все едно не се е случило нищо. Камерите на МВР са запечатали всичко, в някои случаи използваха по 50-ина камери. Изведнъж в записите на МВР най-важните неща ги няма“, пише dnes.bg.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024