Политика

Шефът на БЕХ Николов от ГЕРБ си взел „калинка“ за юрисконсулт на 3 бона заплата

Шефът на БЕХ Николов от ГЕРБ си взел „калинка“ за юрисконсулт на 3 бона заплата

valentin-nikolov-beh

 

 

Бившият депутат от ГЕРБ и някогашен шеф на енергийната комисия в законодателния орган, а понастоящем шеф на БЕХ Валентин Николов, е назначил куп „калинки“ в холдинга, алармираха от кухнята на скандала пред Lupa.bg.

 

 

Става въпрос за служители, лично назначени от изпълнителния директор в началото на лятото, които кацнали на високи заплати и позиции без нужния ценз и опит, при това в разгара на кризата с цените на електроенергията за бизнеса.

 

 

 

Най-фрапиращ бил случаят с назначението на някогашната секретарка на Николов от НС – Лина Махди, уточняват източниците ни. „Представена е като доверен човек на Валентин Николов“, допълват те. И разкриват, че мистериозната дама не просто е близка с него, а се ползва със статут на член на Съвета на директорите, въпреки че не се намира на тази позиция.

 

 

 

„Махди присъства на всички срещи, в които изпълнителният директор има участие – включително срещите на Съвета на директорите на БЕХ, регулярни срещи с ръководствата на дружествата от групата на БЕХ и всички останали разговори, касаещи дейността на холдинга, основно с поверителен характер поради естеството и спецификата на управлението на сектора“, добавят запознатите.

 

 

 

Към момента на нейното назначаване в БЕХ тя е с незавършено юридическо образование. Въпреки това за нея е намерена подходяща позиция – юрисконсулт.

 

 

 

Аргументите за разписания й договор и длъжностна характеристика са, че се е занимавала с юридическа материя по време на работата си в енергийната комисия. Месец след старта на шеметната й кариера в холдинга, тя завършва образованието си и представя диплома. И веднага е преназначена – като старши юрисконсулт. Разбира се, срещу тлъста заплата от над 3000 лева, разкриват още източниците ни.

 

 

 

В коридорите на „Веслец“ 16 тя не просто ходела с високо вдигната брадичка, добавят те, а си позволявала да нарича директора по малко име и да прекарва работните си дни в неговия кабинет.

 

 

 

А черешката на тортата била предоставянето на служебна лимузина, чисто нов скъп седна, докато дори заместниците на Николов не разполагали с автомобили. В същото време само за 3 месеца Махди се издига от младши юрисконсулт до зам.-директор на дирекция, отново без необходимия професионален опит и стаж.

 

Лупа бг

lupa.bg

 

Политика

More in Политика

санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024