Политика

Бизнесменът Дачев: При 7-8 пъти по-ниска производителност от италианската българинът получава повече

Бизнесменът Дачев: При 7-8 пъти по-ниска производителност от италианската българинът получава повече

dacev
Нека не забравяме, че България е подписала конвенция с правила, един комплекс от условия, където се изследват преди всичко производителността на труда. Ние сме с пъти по-зле отколкото Западна Европа.
Аз ще ви дам един пример. Един мой завод, който лее алуминий, един такъв в Италия. Моят човек получава 700-800 евро, а италианецът получава 2000 евро. При това производителността на труда у нас е около седем-осем пъти по-ниска от италианската. Кой получава повече, кажете вие.

Това попита бизнесменът Красимир Дачев.

 

 
Като се каже минимална работна заплата, всички забравят, че това е заплата, заплаща се за нещо извършено. Всички са концентрирани в това каква е сумата, а не какво извършва този, който трябва да получи заплатата и практиката налага през последните години, че минимална работна заплата в България обикновено е между 40 и 42 процента от средната работна заплата за за държавата, така че това е прието в България. Минималната заплата трябва да се вдигне през март.

 

 

Нека издържим до март, а зимата на „въздух“. Но фразата „За бога, братя, не купувайте“ не е валидна в случа, коментира още пред Нова телевизия обсъжданата тема за увеличение на минималната работна заплата той.

Държавният глава трябва да е нормален човек, а кандидатите до момента не са такива. Президентът трябва да е смирен човек, да е „бащата на нацията”, това коментира още бизнесменът Красимир Дачев.

Държавният глава не трябва да е някакъв гигант на политиката или да има подготовка на академик,.

 

Бизнесменът даде отговор на въпрос дали президентът трябва да има генералски пагони. По думите на Дачев той се отнася със снизхождение и пренебрежение към военните звания, защото сам е офицер от запаса. „Имам виртуален образ за следващия президент, ще гласувам за този кандидат, който е най-близо до него”, коментира той.
ОТ ФОРУМА ГО ПОПИЛЯХА:
Свършиха ли се нормалните хора та ни набивате в очите този. Питайте го колко предприятия фалираха след неговото мъдро ръководство. Питайте го колко плаща на работниците си та да иска производителност. Стар номенклатурен кадър на БКП, който по незнаен път събрал пари да купува предприятия.
И ако на другия ден преместиш работника в италианската фабрика, става чудо промяна за една нощ. Той започва да произвежда повече ! Сигурно му поникват още 6 чифта ръце ? Или работи по 36 ч. на денонощие ? Или просто на наште бизнесмени им се ще да са повече робовладелци и да им се работи ако може и без пари !
Дачев, а каква е ползата от твоя завод, след като производителността му е 7-8 пъти по-малка от италианския?
Защо не си докараш работници от Италия та да се види къде се губи производителността?
В Италия имат по-голяма приозводителност защото са оператори на леярни машини и управляват тези процеси дистанционно на техника, която не е отпреди 50 години. А тук леярите работят при условия по-лоши и от миньорите.
И искаш „производителност“, ако може да работят и без пари.
Пожелавам ти да посетиш твоя си завод – предполагам работниците ще ти се отблагодарят подобаващо – жалко че не лееш железопътни релси – такава заслужаваш на врата и при аозтния тор, които твои некадърни колеги разсипаха в черно море…

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024