Политика

Защо Пеканов няма интерес към партията на Асен и Кирил?

Защо Пеканов няма интерес към партията на Асен и Кирил?

 

big_5

 

 

Вицепремиерът разкри какво мисли за новия политически проект на двама бивши служебни министри.

 

 

Атанас Пеканов заяви, че не е коментирал с Кирил Петков и Асен Василев до момента евентуалното си участие в техния политически проект и няма интерес да участва в него.

 

 

„Не бих проявил интерес да участвам в такъв проект. Считам, че най-важното са програмата и политиките за хората. Визиите ни според мен не съвпадат навсякъде. Моето виждане е, че в момента живеем във време на доста сериозни интервенции в икономическия живот. Т.е. политиките на по-лекия икономически либерализъм на 90-те години, както и само антикорупционната реторика, не са достатъчни, за да тръгне страната ни по нов икономически път. В този смисъл може би визиите ни не съвпадат”, каза той в студиото на „Здравей, България” по Нова Тв.

 

 

 

„Мерките срещу корупциите са важни, трябва да правим много повече и в сферата на върховенството на закона, но това не е достатъчно, за да гарантираме, че няма да продължаваме да сме последни в Европа, да имаме ниски заплати и нисък стандарт на живот”, каза още той, пише novinite.bg.

 

 

Силни мерки в помощ на бизнеса в кризата. В момента пандемичните мерки не ограничават сериозно бизнеса. Това смята служебният  заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

 

 

Той потвърди, че има създадена работна група в правителството за справяне с тревогите в енергетиката. Пеканов заяви, че проблемите на бизнеса са разбираеми.

 

 

 

По темата с въглищните централи, вицепремиерът обясни, че се чуват „стряскащи“ призиви дори за излизане от ЕС, но да се запазят тецовете. Пеканов настоя, че Европа върви към зелена енергия и в един момент ще трябва да вземем мерки. Той обаче каза, че трябва да се ангажираме как да се запазят работните места на хората.

 

 

 

Пред Nova той коментира и Плана за възстановяване, който все още не е внесен в Брюксел. Успокои обаче, че въпреки забавянето парите няма да се изгубят.

 

 

 

По думите на Пеканов в Европа има притеснения, че ще направим обещания, които няма да изпълним. Друга въпросителна е, че на власт е служебно правителство, а не редовно.

 

 

 

„Доста твърд тон срещаме. Те явно не разбират, че е доста странно, ако най-бедната страна не получи тези пари, когато най-много се нуждае от това“, коментира Пеканов.

 

 

 

Преброяването

 

 

Скоро 2 милиона души ще се преброят онлайн. Пеканов призова хората да се регистрират. Преброяването е удължено с още една седмица.

„Обадете се и помогнете на всички, които не могат да го направят сами. Физическото преброяване започва сега. Ние имаме нужда от пълната картина за населението“, заяви още министърът.

 

 

Битката в политиката

 

 

Той отговори на критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че промяна няма, а само повишение на тока.

 

 

 

„Аз винаги съм ценял специфичните комуникационни похвати на бившия премиер“, каза вицепремиерът и вметна, че такова говорене ще продължи с оглед на предизборната кампания.

 

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024