ИНЦИДЕНТИ

Неописуема майчина трагедия: Ясни са подробностите около удавеното момиче в Китен и нейната сестра

Неописуема майчина трагедия: Ясни са подробностите около удавеното момиче в Китен и нейната сестра

549afeedf90

 

 

 

Акцията по издирването на 15-годишното момиче, изчезнало в морето край Китен, бе подновена. Детето изчезна в бурните води на плаж „Атлиман” преди 2 дни.

 

 

Момичето и сестра му  – на 10 и 15 години, влезли в морето в неохраняемата зона, но били повлечени от мъртво вълнение. Инцидентът станал пред очите на майката, която остава на пясъка с третата си дъщеря. След броени минути туристите започват да викат за помощ, предава NOVA.

 

 

 

Нямаше достатъчно спасители. Бърза помощ не дойде. На място нямаше и линейка. Когато започнах да крещя по телефона на 112, след може би 20 минути се появи линейката”, разказа свидетелят на инцидента Мая Стоицева.

 

 

 

 

Тони Момчилова, която е медицинското лице на плажа, обаче твърди, че се е намесила бързо. „Взех оборудването, което задължително трябва да бъде с мен. Когато пристигнах, спасителите вече бяха извели едното момиче в добро общо състояние”, уточни тя.

 

 

 

Забавянето на спасителите дошло заради голямото разстояние до неохраняемата зона. Първи в морето скача случаен турист и вади 10-годишното дете.

 

 

 

 

„Човекът плачеше, защото каза, че е хванал и двете момиченца. Трябвало е обаче да пусне едното, защото не могъл да ги извади заедно”, разказва Стоицева.

На спасеното дете е оказана спешна помощ. „Имаше пулс и доста слабо дишане”, посочи спасителят Цветин Георгиев.

 

 

Едва тогава спасителите разбират, че има второ момиче, което вълните са отнесли. Започнало издирването с джет, а турист вдигнал дрон, за да направят оглед на залива.

 

 

 

„Когато отидох при майката, тя буквално колабира в ръцете ми. Тя беше сама и крещеше: „Рамира, искам си Рамира! Молете се с мен морето да ми върне Рамира”, сподели Стоицева.

 

 

Майката пристигнала с трите си дъщери на море в Китен. След инцидента снощи дошъл и бащата. Днес сутринта семейството продължи да обхожда ивицата с надежда.

 

 

 

Спасителите благодарят на тези, които са се озовали първи в морето. „Имаше хора, на които специално искам да благодаря. С едното момче говорихме след инцидента. Това е Алекс Савов от НСА”, обясни старши-спасителят Цветин Гогов.

 

 

 

Спасителите призовават в оставащите дни до края на септември да се плажува само на охраняеми ивици, тъй като морето е изключително бурно.

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024