Политика

Татяна Дончева отвръща на удара: ще съди Тошко Йорданов и Радостин Василев

Татяна Дончева отвръща на удара: ще съди Тошко Йорданов и Радостин Василев

tatyana_doncheva_ns_bgnes2
Примката на скандала по оста Дончева-Йорданов-Василев се затяга. Народният представител от „Изправи се БГ! Ние идваме“ ще съди колегите си от „Има такъв народ“.

„Рaзгoвoр мeжду мeн и Рaдocтин Вacилeв имa, нo тoй нe e c тaкoвa cъдържaниe. Никaкви рaзгoвoри нa тeмa зa пaри. Кaквo e „500 к” cпoрeд вac? Нитo пoмня дaли cъм пиcaлa, нитo дaли cъм имaлa лиcтчe. Кaк cпoрeд вac ce убeждaвaт тeзи хoрa, чe трябвa дa имa прaвитeлcтвo, чe трябвa дa учacтвaт в тoвa – c рaзгoвoр. Щe cи търcя прaвaтa пo cъдeбeн рeд и cрeщу Тoшкo Йoрдaнoв, и cрeщу Рaдocтин”, кaзa Татяна Дончева за Нова телевизия.

 

 

 

„Нямам навик да се съдя с колеги, но мисля, че в тази ситуация нямам друг избор“, посочи тя. По думите й  това е абсолютно безобразие.

 

 

„Нищо, че Радостин Василев даде заден ход и започна да разказва някакви мъглявини“, коментира още Дончева.

 

 

Водила съм разговори сигурно с 10 души от тях, не с Радостин Василев само, с 10 души от тях, на най-различни места, за да се мъчим да се вразумяваме. Кое е разумно, кое е полезно за България, за тях – като партия, като група, за всеки от тях като личност, която влиза в политиката и иска с това да се занимава. Само ми беше любопитно кой ще каже, че съм предложила пари от тия всичките, с които говорих„, допълва тя.

 

 

 

 

Тя не ми е предложила в прав текст. Ами аз вчера чух, че Тошко Йорданов казал, че този свидетел ще се яви на детектор на лъжата, за да каже, че аз му предлагам пари. А като се яви той на детектор на лъжата, не мога ли и аз да се явя на детектор?! А вие разбрахте ли всъщност какво значи уговорката: Тя не ми е предлагала, обаче аз така го тълкувам. Какво го усукваш по килифарски? Смяташ ли, че си достатъчно добър адвокат Василев, за да се измъкнеш, като направиш такива врътки. Като никой не ти е предлагал, тогава защо ходиш да говориш на Тошко, че някой ти предлага?„, попита Дончева.

 

 

 

А тези пари, дето той си ги мислел Василев – 500 к, неизвестно в каква валута, те били за отцепване на 20-30 депутати. Ами простата сметка показва, че 20-30 депутати не стигат. 83 е бройката на БСП, ДБ и ИБГНИ. До 123 има 40. Ако искаме да са към 130, ще отидат към 50. За какво са ни 20-30. А нали Тошко Йорданов вчера говореше, че това са пари за министрите. За тия знаковите фигури, дето ще стават министри. И аз от това разбрах, че вече ние и за министрите ще плащаме. Не те ще си плащат, за да стават министри, а ние ще им плащаме, за да стават министри. Как си го обяснявате това? И аз трябва да обяснявам, че не съм камила на всеки?! И това са някакви хора, които имат претенции да правят нещо в българския политически живот? Това е потрес„, категорична е Татяна Дончева.

 

 

 

Тя уточнява, че е водила разговор с Радостин Василев в офиса му, тъй като той е настоял да се срещнат именно там. „Смисълът на моя разговор с него е да се разберем имат ли желание, нагласа и разбиране, че трябва да участват в съставянето на правителство и да се включват в нормален политически живот. Защо трябва да си споделям аз всякакви мисли за всякакви хора? И за какво се разказва това? За да се създадат още 50 интриги ли? Защото Радостин ми е „най-близък“, да си споделя с него какво мисля за всеки, който ми се е изпречил на пътя?„, пита още тя.

 

 

 

Преди броени дни председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов сподели в ефира на БНР, че Татяна Дончева е предложила 500 хиляди лева на депутат от „Има такъв народ“, за да разцепи партията. Вчера пред партийната телевизия на Слави Трифонов Радостин Василев разказа, че Дончева опитала да подкупи именно него.

 

Нова тв, 24 часа

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024