Политика

Това ли е партията „ракета носител“, с която Петков и Василев отиват на избори? Лидерът й се оттегли от поста изненадващо

Това ли е партията „ракета носител“, с която Петков и Василев отиват на избори? Лидерът й се оттегли от поста изненадващо

 

00cd64719c2c4336856f4f181bb8620b

 

Председателят на ПП „Средна европейска класа“ Георги Манев обяви, че се оттегля от активна политическа дейност и освобождава ръководния пост, който заема, съобщиха от партията, предаде БНР

 

 

 

Манев мотивира решението си с това, че предприема тази стъпка, за да даде път на своите по-млади колеги от ръководството на партията, които да доразвият и надградят идеите му.

 

 

 

Относно информацията, че бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев преговарят за явяване на предстоящите избори с мандата на СЕК, Георги Манев заяви, че до момента не са водени такива разговори

 

 

 

 Изразът на Кирил Петков – „десни политики за леви цели“, обаче е близък до идеите на ПП СЕК, каза още Георги Манев без да дава повече подробности.

 

С работата си като председател на ПП „Средна европейска класа успях да направя така, че в България започна да се обръща все повече внимание на малкия и среден бизнес, започна да се говори все повече за създаване на българска средна класа с европейски стандарт на живот“ – сподели на финала на своята политическа кариера досегашният лидер на партията.

 

 

 

Георги Манев упълномощава своя заместник Константин Бачийски да представлява ПП СЕК до провеждане на редовния конгрес на 9 октомври.

 

 

Конгресът е насрочен преди три месеца и случващата се смяна в партийното ръководство е резултат на добре обмислено решение.

 

 

Оттеглям се от активна политическа дейност на 54 години с чувство на изпълнен дълг, но винаги ще помагам с каквото мога на моите млади колеги от Изпълнителния комитет на ПП „Средна европейска класа“ – сподели Георги Манев.

 

От няколко дни се носят слухове, че Петков и Василев търсят подходяща партия, с чиято регистрация да участват в следващия извънреден вот за парламент.

 

„Няма цена, на която бих продал партията си“, заяви на финал Георги Манев след въпрос на Флагман.бг на каква сделка с Петков и Василев е готов.

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024