Политика

Тошко: В сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка й с изречението „Знам къде живее“!

Тошко: В сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка й с изречението „Знам къде живее“!

 

images

 

 

„Абсолютна политическа демонстрация за сплашване. Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ – с името на майка ѝ и с изречението: „Знам къде живее“, заяви пред БНР Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

 

 

По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си. „Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.“, посочи още Йорданов.

 

 

 

По думите му е имало прекалено много съвпадения. „Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това – чета и аз от медиите, доколкото знам ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали. Прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек. Не мисля, че някой се е напил и е изпратил имейл със заплаха“, добави той.

 

 

 

 

 

 

Йорданов заяви категорично, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет.

 

 

 

„Ако правилно съм разбрал това, което каза вчера президентът Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание, за да може да се приеме актуализацията на бюджета и още два закона – за НСО и за изваждане на Бюрото за защита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор.

 

 

 

Що се отнася до съдебната реформа – за спецсъдилищата, дано да стане, защото вчера БСП, ДПС и ГЕРБ практически саботираха заседанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни.

 

 

 

Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество”, коментира Тошко Йорданов.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024